Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte Debelog Alberta, možda najdebljeg živog polarnog medveda

Kažu da kamera dodaje 10 kilograma. Ako je tako, onda ovog medu snima nekoliko kamera.

 Najdeblji polarni medved Izvor: Foto: Profimedia

Prosečna težina polarnog medveda iznosi oko 450 kg ali medved, kog lokalno stanovništvo zove Debeli Albert, teži oko 680 kilogram.

Ali kako se Albert toliko ugojio? 

Ispostavilo se da stanovnici Kaktovika na Aljasci, gde živi Albert, iz mora izvlače mnogo ribe koju ostavljaju medvedima za ishranu - iz poštovanja prema njima. A izgleda da je Albet uzimao malo više od onoga koliko mu je bilo namenjeno.

Fotograf Edvard Bidrou, koji je snimio Debelog Alberta kaže da meštani iz vode izvuku kita, raskomadaju njegovo meso, a onda ga odnesu na oko 4 kilometara izvan grada kako bi polarni medvedi pronašli meso.

Možda će vas zanimati i:

To rade iz dva razloga. Prvi je praktičan: to sprečava medvede da se približavaju gradu i uništavaju njihove useve i dolaze u njihove domove. A drugi razlog je poštovanje medveda koje na ovim prostorima gaje već hiljdama godina.

Iako se Debeli Albert baš ugojio, i verovatno je najdeblji živi polarni medved, on je i dalje dosta daleko od svetskog rekorda iz 1960. godine koji drži jedan polarni medved koji je imao čak 1.001 kilogram. Ukoliko se sprema da obori rekord, Debelog Alberta ima još da radi na sebi.

Pogledajte fotografije u galeriji:

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka