Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 stvari koje možda niste znali o Njujorku

Njujork je jedan od najposećenijih gradova na svetu, a ovog puta vam otkrivamo nekoliko manje poznatih činjenica koje ovaj grad čine još impresivnijim i lepšim.

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Tajna železnička stanica ispod hotela Waldrof Astoria

Najpoznatiji hotel u Njujorku, čija je originalna lokacija iz 1893. godine u stvari bila mesto gde se sad nalazi Empajer stejt bilding, leži iznad tajne železničke stanice poznatije kao Track 61, koja je u stvari produžetak  stanice Grand Central, smeštene nekoliko ulica od hotela. 

Saznajte i8 najlepših metro stanica na svetu

Napravljena je 1930-ih godina za bivšeg predsednika SAD-a Frenklina Delana Ruzvelta kako bi mogao da koristi tajni ulaz u hotel. 

2. Prvi podzemni park na svetu 

Budući da postoji High Line, javni park na uzvišenju sagrađen na napuštenoj teretnoj prugi na Zapadnoj strani Menhetna, počeo je da se gradi prvi podzemni park na svetu The Lowline, koji će biti završen do 2021. godine.

Smešten je u jednoj od poslednjih zelenih regija u gradu.

3. Divljina

Postoji bogatstvo divljeg života koji može da se otkrije u betonskoj džungli, poput najveće koncentracije sivog sokola u Njujorku koji svoja gnezda prave na mostovima i oblakoderima širom grada.

Zaleđena palata:Nestvarni prizori kuće okovane ledom u Njujorku (VIDEO)

Hiljade životinjskih vrsta je otkriveno u gradskim parkovima uključujući i Staten Ajland, gde se može pronaći raznovrstan životinjski svet od stotinu vrsta ptica do belorepih jelena, zečeva i snapping kornjače, jedna od najvećih slatkovodnih kornjača.

U Bronksu možete videti kojote, oposume,prugaste tvorove (u parkovima severnog Menhetna) i bebe slepih miševa.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka