Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovci Centralne Floride za jedan dan usmrtili 99 odsto medveda predviđenih za lov

Nakon dvadeset godina zabrane lova na medvede na ovoj teritoriji, lovci Centralne Floride su ubili toliko primeraka ove vrste da su samo jedan dan imali priliku da upražnjavaju ovaj surovi sport.

  Izvor: Foto: Profimedia

Prema podacima Komisije za zaštitu ribe i divljine, lovci su za jedan dan ublili 99 medveda, prenosi "Orlando sentinel".

Koliko su lovci ovog regiona bili žedni medveđe krvi kazuje i podatak da su na severu te američke savezne države u isto vreme ubijeno 12, a na jugu 15 medveda.

Pročitajte: Lovac koji je usmrtio lava Sesila neće odgovarati

Nadležni su planirali da se broj medveda radi stabilizovanja populacije smanji za 320, a odstreljeno ih je već 207. Od sedamdesetih godina prošlog veka broj crnih medveda ovde ja porastao s nekoliko stotina na više od tri hiljade.

Nakon dvadeset godina zabrane lova na medvede na ovoj teritoriji, lovci Centralne Floride su ubili toliko primeraka ove vrste da su samo jedan dan imali priliku da upražnjavaju ovaj surovi sport.
Izvor: YouTube

Sama dozvola lova ove sezone, kao prve posle 21 godinu, podelila je javnost. Bilo i protesta i sudskih tužbi dok su lovci, s druge strane, isticali da je broj medveda toliko porastao da predstavljaju napast i opasnost za lokalno stanovništvo.

"Šta znaju ti demonstranti? Ti gradski momci verovatno nikada nisu ni bili, niti žele da idu u šumu", rekao je "Sentinelu" Pol Palmer, 71-godišnji lovac.

Pročitajte: Ugroženi crni nosorog još uvek na udaru lovokradica

Na to Astevija Vilet (53) "posmatrač" iz Larga, navodi primer dojeće medvedice koja je ubijena tog prvog dana i iza koje su ostala dva mečeta koja ne mogu da sama opstanu u divljini "samo da bi neko okačio glavu mame kao trofej na zid svoje kolibe".

Izvor: Mondo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka