Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Životinje

Kralj životinja pobegao na drvo pred krdom bivola

Autor Milan Simonović
Autor Milan Simonović

Verovali li ne, bivoli su naterali lava da podvije rep i glavom bez obzira pobegne na drvo, a sve to je ovekovečeno neverovatnom fotografijom.

 Izvor: Foto: Profimedia

Redak prizor uslikan je u Masai Mari u martu i prikazuje lava koji "kukavički" beži od opasnosti. Uprkos bežanju na neuobičajeno sklonište, opasnost nije prošla tako brzo, jer su se bivoli - skloni gaženju poput stampeda - okupili ispod drveta čekajući da lav padne.

Pogledajte i: Kada zatočeni lav prvi put oseti travu pod nogama...

Čarls Komin, nekadašnji američki zvaničnik, uživao je u neverovatnom rezervatu u Keniji sa svojom ženom. Bili su nedaleko od krda bivola koji su pažljivo čuvali novorođenče. Međutim, životinje su se iznenada unervozile.

"Odjednom, bukvalno niotkuda, mužjak lava se pojavio iz svog skrovišta. Međutim, ubrzo je počeo da beži, jer su bivoli njega pojurili", rekao je Čarls.

Saznajte i: Hrabro slonče protiv 14 lavova

Nakon samo nekoliko sekundi provedenih na drvetu, lav je počeo da se trese i umar jer su mu se mišići umorili, počeo je polako da klizi niz stablo. Očajna velika mačka ispustila je krik i iznenada skočila sa drveta, ka Čarlsovom džipu i nestala u žbunju, sa strahom u očima.

"Lav nije mogao još dugo da izdrži - moglo je da se oseti da je osuđen na propast - tako da je morao da pokuša još jednom da pobegne", zaključuje Čarls.

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka