Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papagaj poliglota

Britanski vlasnik papagaja ponovo je našao svoju omiljenu pticu, ali na njegovo veliko iznenađenje ona više ne govori engleski.

  Izvor: Foto: Alamy

Papagaj koji je govorio britanskim akcentom nestao je pre četiri godine i ovih dana ponovo se našao u naručju svog vlasnika. Susret je organizovala veterinarka iz Južne Kalifornije koja je mislila da je Najdžel, afrički sivi papagaj, njena nestala ptica.

Teresa Miko je preko mikročipa saznala da je Najdželov vlasnik Deren Čik, Britanac koji živi u Toransu. "Predstavila sam se i pitala ga da li je izgubio pticu. Prvobitno je rekao ne, jer je mislio na neko skorije vreme.", rekla je Mikova.

Kada je potvrdila Čikovo ime i rekla da ima njegovog sivog papagaja: "On me je pogledao kao da sam luda.". Potom je rekao da je njegova ptica nestala pre četiri godine.

Malo je poznato o tome šta je Najdžel radio u protekle četiri godine, ali Čik kaže da je ptica imala britanski akcenat, a da sada čavrlja na španskom. Čik kaže da ga je ponovni susret raznežio, iako ga je Najdžel kljucnuo kada je prvi put pokušao da ga uzme.

Mikova je rekla da ponašanje nije neobično i da će se Najdžel ubrzo smiriti. "On je odličan.", rekao je Čik i dodao: "To je veoma čudno. Znao sam da je on čim sam ga ugledao."

Ovo je peti ponovni susret papagaja sa vlasnicima koju je organizovala Mikova, koja traga za svojom nestalom pticom već devet meseci. Papagaj, Bendžamin, izleteo je iz kaveza u februaru, a potom kroz vrata koja su ostala otvorena.

Džulisa Spirling pronašla je Najdžela ispred svoje kuće i odvela ga Mikovoj nakon što je videla njen oglas. Ipak, žena koja kupa i šiša pse ga je prvo ga odnela na posao. "Bio je najsrećnija ptica na svetu. Pevao je i pričao bez kontrole." rekla je Spirlingova i dodala: "Lajao je kao pas. Ja sam iz Paname i pričao je 'šta se desilo' na španskom."

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka