Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja: Koji su uslovi za letovanje u Grčkoj ove godine?

Predstavljamo vam trenutne uslove koji važe za putovanje naših građana u Grčku, ali i planirane olakšice koje bi trebalo da nastupe od 14. maja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Omiljena destinacija naših građana za letnje odmore, Grčka, najavila je brojne olakšice za turiste koji se odluče da je posete u letnjoj sezoni 2021. godine.

Zemlja neverovatne raznolikosti i prirodnih bogatstava, rajskih plaža, ljubaznih domaćina i ukusne hrane već dugo je prvi izbor građana Srbije kada su u pitanju letovanja. Da li su u pitanju party putovanja za mlade, mirni odmori za penzionere ili izazovno letovanje sa decom, Grčka ima odgovor na sve naše zahteve.

Povezane vesti

Povezane vesti

Zvaničan početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj. Grčki ministar turizma Haris Teoharis je prilikom posete Beogradu u martu ove godine najavio da se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje takozvanih fast line punktova za prelazak granice vakcinisanih građana.

Pre 14. maja, srpski državljanima mogu ući u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata, ili sa potvrdom da su obavili obe faze vakcinacije najmanje 14 dana od dana ulaska u Grčku. Kada su u pitanju najmlađi sugrađani, deca do pet godina su oslobođena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test.

Takođe, putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu www.travel.gov.gr i prezentuju ga pri ulasku u Grčku. U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu.

Ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, resorno ministarstvo očekuje da će u pogledu vrste testova i starosne granice za decu biti uvedene olakšice nakon 14. maja.

Turistička putovanja u Grčku najviše planiraju porodice sa malom decom za koju nije omogućena vakcinacija, te bi obaveza njihovog PCR testiranja predstavljala dodatno finansijsko opterećenje. Stoga, grčko Ministarstvo turizma planira da obezbedi povoljnije uslove upravo za ovu grupu putnika.

Dok birate svoju novu destinaciju iz snova, uz velika očekivanja koja svi imamo od novog režima putovanja, inspirišite se našim vodičima kroz neverovatna grčka ostrva, kulturna bogatstva i gastro ture ove neverovatne zemlje.

Možda će vas zanimati i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka