Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Organizovana velika akcija čišćenja jezera Gazivode od ogromne količine smeća (VIDEO)

Slike reke Raške kako kroz Novi Pazar nosi ogromno smeće obišle su svet ovih dana, a slična stvar dešava se i sa Ibrom koji otpad “donosi” do Gazivoda gde se formiraju “deponije na vodi”.

  Izvor: Foto; Youtube printscreen

Novopazarki ribolovci organizovali su veliku akciju čišćenja jezera Gazivode, a predsednik udruženja ribolovaca Elvir Hodžić kaže da im je namera bila da ublaže posledice nemarnog odnosa ljudi.

Akciju su podržali brojni entuzijasti, mladi ljubitelji prirode, studenti Državnog univerziteta, predstavnici JKP "Čistoća", predstavnici Gradske uprave, a pridružili su se i predstavnici ORA "Ribariće 2019", koji su . obezbedili logistiku, hranu i vodu.

Sportski savez Novog Pazara obezbedio je prevoz, a Gradska čistoća se pobrinulo za transport sakupljene PET ambalaže.

Povezane vesti

Iako se akcija organizuje već godinama prizor na ovom jezeru je uvek isti nakon obilnih padavina, a akcija je signal svima da se priključe i da vode računa o životnoj sredini.

Zbog velike količine smeća, angažovane ekipe uspele su da očiste samo deo ove deponije na vodi koja predstavlja ekološku katastrofu za čitav kraj.

Povezane vesti

Ribarićko jezero je nastalo 1977. godine, pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku. Pripada opštinama Tutin i Zubin Potok, a malim delom opštini Novi Pazar. U poslednje dve decenije ono je Novopazarcima, Tutincima i stanovnicima Ibarskog Kolašina domaće "more". Više hiljada stanovnika iz ovog kraja izgradilo je vikendice, kuće za stanovanje i splavove. Ovo jezero je jedan od turističkih potencijala opština koje se sreću na njemu.

Slike reke Raške kako kroz Novi Pazar nosi ogromno smeće obišle su svet ovih dana, a slična stvar dešava se i sa Ibrom koji otpad “donosi” do Gazivoda gde se formiraju “deponije na vodi”.
Izvor: YouTube

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ekolog

Zašto ne postavite rešetkaste metalne pregrade, konstrukcije koje će da blokiraju smeće na jednoj tački na reci pre nego što se reka ulije u jezero?? Ovako se smeće šeta 100 i više kilometara

Najnovije

Priroda

Nauka