Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U rodnom gradu Kristofera Kolumba: Kako provesti 24 časa u Đenovi?

Jedan dan u najvećoj italijanskoj luci iskoristite na najbolji mogući način.

  Izvor: Foto: Profimedia

Postoji bezbroj razloga da posetite Đenovu, rodni grad Kristofera Kolumba, violinskog virtuoza Paganinija i najstarijeg italijanskog kluba:

10.00

Ulica Garibaldi naziva se i u Strada nuova, i to je polazna tačka ili glavna štrafta, pišu Novosti. Osim šopingovanja, možete i da razgledate stare vile iz 16. veka, lepe palate, muzeje i ostale građevine koje je izgradila trgovina. Ovde su živele najbogatije porodice, pa treba obratiti pažnju na palate Roso (unutra su slike Dajka i Veronezea), Bjanko (slike Karavađa i Rubensa) i Tursi (čuvaju se violine Paganinija i Kolumbove kosti).

Otkrijte i Šta se dogodilo s narodom koji je dočekao Kolumba?

11.00

Za razliku od ostalih slavnih pomorskih republika, u Đenovi luka i dalje radi punom parom. Pjaca Ferari je glavni trg, a popločane uske uličice u okolini su divno mesto da se turista "izgubi". Ovde su picerije, vinski podrumi, butici, baroci... Kolumbo je, inače, rođen u Vija di Porta Soprana.

12.00

Akvarijum u Đenovi je legendaran, a važi za najveći u Evropi. Ovde živi 400 vrsta životinja, a jedinstven je po arktičkim životinjama.

13.00

Slavna prošlost Đenove, koja je gospodarila morima, može se videti u Pomorskom muzeju, gde se čuvaju originalni aparati za navigaciju i modeli brodova. Poseban deo je namenjen američkim imigrantima, a pošto se nalazi u luci, ispred je i podmornica, kao i velika galija koja je atrakcija za decu.

Ačaroli,italijanski gradić koji krije tajnu dugovečnosti

14.00

Šoping je u Italiji obavezan, a butici pristojnih cena nalaze se u arkadi "20. septembar". Blizu je i Merkato orijentale, gde se prodaju sveže voće, sir, pasta, masline i još mnogo toga.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka