Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemlja

5 neobičnih škola koje postoje

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Izađimo iz okvira tradicionalnog obrazovanja i upoznajmo se s nesvakidašnjim, pomalo bizarnim školama širom sveta.

Izvor: Foto: Profimedia

1. Škola za Deda Mraza, Mičigen/Charles W. Howard Santa Claus School

Ako želite obrazovanje za sezonski posao, možete da pohađate školu Deda Mraza Čarls W. Hauard. U pitanju je najstarija škola za Deda Mraza koju je 1937. godine otvorio deda Macy i posvećena je očuvanju tradicije, istorije Deda Mraza. U ovoj školi ćete pohađati i časove o propisnom oblačenju i šminkanju, iskustvima na televiziji i radiju, navikama irvasa i znakovnom jeziku Deda Mrazova. 

2. Penjanje na drveće, Oregon/Tree Climbing Planet

Tom Kovar voli da se penje po drveću, pa je došao na ideju da druge uči svojim tehnikama. Kao master instruktor penjanja po drveću, Kovar uči ljude kako da naprave odgovarajuće čvorove, da bezbedno viseći spavaju u ležaljkamai da pažljivo podižu grane drveća. Njegovi časovi su više usmereni profesionalcima kojima treba poduka kako da se penju po drveću poput radnika u parku ili istraživača prirode.

Saznajte i Kako je izgledala škola za gladijatore?

3. Škola za gladijatore, Rim

Serđio Jakomoni ili Nero kako ga zovu tokom časova drži školu za gladijatore u RImu, u kojoj nudi predavanja i časove budućim ratnicima svih starosnih doba kako bi se uključili u lažnoj borbi između života i smrti. Učenici uče da pravilno rukuju štitovima i mačem.

Najnovije

Priroda

Nauka