Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantastični video od 360 stepeni: Doživite lepotu Evropskog Amazona iz dnevne sobe

U čast obeležavanja Međunarodnog dana reka, WWF je u saradnji s biologom i snimateljem Goranom Šafarekom snimio predivni panoramski video prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Uživajte...

  Izvor: Foto: WWF/Boris Erg

Da biste doživeli izuzetne prirodne lepote reka Mure, Drave i Dunava od sada ih možete posetiti sa svog kauča u dnevnom boravku ili iz kancelarije i odmoriti oči od poslovnih dokumenata.

Copyright: Software:Nikon Transfer 1.0 W Created: 2012:07:18 08:15:00
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: WWF/Boris Erg

WWF je u saradnji s biologom i snimateljem Goranom Šafarekom snimio panoramski 360° video „Evropskog Amazona“.

Budući UNESCOPrekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, tzv. „Evropski Amazon“ milion je hektara prostran rečni predeo i jedan je od najvećih slatkovodnih bisera Evrope. Prirodna oaza dužine 700 kilometara koja se proteže kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku pruža dom brojnim zaštićenim vrstama među kojima su orao belorepan i crna roda, vidra i brojne vrste riba, ptica i biljaka.

Software:Adobe Photoshop CS Windows Created: 2011:05:28 15:12:55
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: WWF/Boris Erg

Rad WWF-a na zaštiti ovog jedinstvenog predela traju već četvrtinu veka. UNESCO je već uključio područja u Mađarskoj i Hrvatskoj na listu rezervata biosfere, a susedne su zemlje u procesu nominacije za UNESCO rezervat biosfere. Kada ga proglase, biće to velika pobeda za ljude i prirodu ovog područja.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: WWF/Boris Erg

Kako bi se što bolje pripremili za budući rezervat biosfere, državne institucije u pet država, zaštićena područja i nevladin sektor, sprovode nekoliko EU projekata. Zdravi i dinamični rečni ekosistemi omogućujavaju brojne dobrobiti za lokalno stanovništvo i stvaraju mogućnosti za održivi razvoj.

Panoramski 360° video Evropskog Amazona vas očekuje na narednoj strani >>>

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka