Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemlja

Put oko sveta za 24 sata: Avantura koju nećete zaboraviti

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

National Geographic napravio je foto avanturu za sve ljubitelje putovanja. Otkrijte kako bi trebalo da izgleda jedan savršen dan na putovanju oko sveta.

Izvor: Za posetu pećina na Novom Zelandu najbolje vreme je 15 časova Foto: Profimedia

Kako izgleda putovanje oko sveta za 24 sata iz ugla National Geographic-a otkrijte u nastavku teksta:

5.00 na Havajima

Bilo da je miran dan ili vatreno dinamičan, zora u Nacionalnom parku Havajski vulkani će biti predivno iskustvo, jer je ovo deo dana kad je sve mirno i lepše.

6.00 u Parizu

Ovaj deo dana je najbolji za posetu poznatog marketa Marche Bastille, koji se otvara pre zvaničnog radnog vremena prodavnica u Parizu od 7 sati. Dva puta nedeljno (četvrtkom i nedeljom) tezge s hranom se protežu duž bulevara Richard Lenoir, na kojima možete da nađete sezonsko voće i povrće, jaja, sir, činije s maslinama, jogurt, ali i sveže cveće. Uskoro će se pomešati svi mirisi iz vazduh, od slatkog doručka do paelje i shvatićete da čekate u redu da vam prodavci pripreme svoje specijalitete.

7.00 u San Francisku

Preskočite teretanu u hotelu i razmislite o penjanju uz neke od 670 poznatih stepenica u San Francisku. 

8.00 u Abu Dabiju

Pored blistavih nebodera i nafte, Abu Dabi (kao i ostatak Ujedinjenih Arapskih Emirata) je poznat po prirodnim biserima. Provedite jutro u tradicionalnom ronjenju za biserima.

9.00 U Melburnu

Neke od najboljih kafa se prave u Melburnu, tako da možete da popijete kafu u ovom gradu, a možete da uživate i u uličnoj umetnosti, aktivnostima na otvorenom i inovativnoj kuhinji. Ovaj grad treba da posetite i zbog kakadua, letećih lisica i pingvina.

10.00 u Tanzaniji

Rezervat prirode Ngorongoro i selo Masai su obavezne atrakcije ukoliko posetite Tanzaniju. Moći ćete da učestvujete u svakodnevnom životu bilo da posetite školu, pričate sa starijima o kulturi Masai naroda, pomažete u polju, kuvate ručak,tražite vodu ili učite novu igru. 

11.00 u Argentini

Pravo vreme da posetite glečer Perito Morenoi uživate u trećem najvećem slatkovodnom rezervatu na svetu.

12.00 u Namibiji

Jedan od 16 parkova i rezevata u Namibiji, Namib-Naukluft poznat je po svojim peščanim dinama, planinama, priobalnim gradovima duhova i divljem životu prilagođenom pustinji.

Koje destinacije je najbolje posetiti od 13-18 časova otkrijte na narednoj strani >>>

Najnovije

Priroda

Nauka