Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Značajne promene: Gugl Mape nas više neće voditi najbržom rutom

Značajna promena aplikacije Gugl Mape omogućiće da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja prirode.

  Izvor: Foto: ambimages / Shutterstock

Izvori bliski kompaniji Gugl (Google) otkrili su za PhoneArena sajt da će popularna aplikacija Gugl Mape (Google Maps) i njena navigacija tokom 2021. godine uvesti značajnu promenu, prenosiSmart Life.

Navigacija više neće korisnicima automatski nuditi najbržu maršrutu do zadate tačke, nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Za početak će biti računat faktor potrošnje goriva, a kasnije će se kalkulaciji pridružiti i neki drugi faktori, kao što su ostali tipovi zagađenja i alternative pešačenjem ili vožnjom bicikla.

Algoritam pronalaženja puta od tačke A do tačke B će samostalno od tog trenutka određivati način kretanja korisnika tako da najmanje ostavi tragova ugljen-dioksida i drugih štetnih materija po okolinu i planetu. Ipak, korisnici kojima je brzina prioritet i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj maršruti, ali samo kroz dodatna podešavanja.

Zbog ove promene, Gugl će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prevozom. Korak po korak tj. stanica po stanica i raspored kretanja u realnom vremenu biće još precizniji i dostupni u većem broju gradova, a naglasak će biti stavljen na električne autobuse, prevozna sredstva sa smanjenom emisijom CO2, kao i na voz, tramvaj i metro.

Rad na poboljšanju gradskog javnog prevoza prebačen je delom i na gradske uprave, koje sad mogu tešnje da sarađuju sa kompanijom Gugl na putu ka zajedničkom cilju. Nadamo se da će i naši gradovi što pre početi da rade na ovom projektu sa kompanijom, kako bismo imali čistiji, precizniji i kvalitetniji javni prevoz na koji svi možemo da se oslonimo.

Možda će vas zanimati i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pogledajte i:

Značajna promena aplikacije Gugl Mape omogućiće da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja prirode.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka