Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAPA: 20 najtolerantnijih zemalja na svetu (i 20 najmanje tolerantnih)

Šta mislite - koja zemlja je zauzela status najliberalnije,a koja najmanje tolerantne? Kako se Srbija kotira na ovoj mapi?

  Izvor: Luksemburg Foto: Profimedia

Ova mapa prikazuje zemlje sveta prema tome koliko lične slobode njihovi građani uživaju. 

Ocenjivanje lične slobode se baziralo na pristupu zakonskim pravima,slobodi govora i religiji, društvenoj toleranciji, pogotovo prema migrantima i etničkim manjinama.

Luksemburg se nalazi na vrhu liste. Ona je jedna od najmanjih suverenih država Evrope i ima više od pola miliona stanovnika.

Na drugom mestu nalazi se Kanada, a zatim Island, Holandija, Finska i Belgija. Urugvaj je jedina južnoamerička država koja se nalazi na ovoj listi, piše britanski Telegraph.

Novi Zeland se  nalazi na trećem mestu kada su u pitanju lične slobode državljana, a Irska dospeva među 10 najliberarnijih država sveta, ostavljajući Veliku Britaniju na 15, a Sjedinjene Američke Države na 25. mestu.

Niz od 20 najtolerantnijih zemalja sveta izgleda ovako: Luksemburg, Kanada, Novi Zeland, Island, Irska, Urugvaj, Holandija, Finska, Belgija, Portugal, Norveška, Australija, Danska,Švedska, Velika Britanija, Španija, Malta, Švajcarska, Kostarika i Slovenija.

Na sledećoj strani otkrijte najmanje tolerantne zemlje na svetu >>>

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka