Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemlja

Majmun izazvao prekid struje u celoj Keniji

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Jedan majmun izazvao je kvar na elekromreži u Keniji koji je pogodio celu zemlju, kada je pao na transformator kod hidrocentrale Gitaru, saopštila je danas kenijska kompanija za proizvodnju struje KenGen.

Izvor: Foto: Profimedia

Incident se dogodio u utorak oko podne kada se majmun popeo na hidrocentralu Gitaru, u centru zemlje, i zatim pao na transformator. Pad je izazvao preopterećenje drugih postrojenja i gubitak više od 180 megavata u centrali, što je izazvalo nacionalni kvar, navela je ta kompanija, koja je najveći proizvođač struje u zemlji.

Bilo je potrebno četiri sata da se kvar otkloni i da se ponovo uspostavi redovno napajanje strujom u zemlji.

Saznajte i Konačno otkriven „Grad boga majmuna“?

Generalni direktor kenijske nacionalne elektro kompanije Kenya Power Danjel Tare rekao je da su postrojenja hidrocentrale KenGena obezbeđena električnim ogradama da bi se udaljile divlje životinje. On je izrazio žaljenje zbog tog izolovanog incidenta i rekao da kompanija ispituje rešenja da još bolje obezbedi svoja postrojenja.

Što se tiče majmuna, on je preživeo pad i predat je Kenijskoj službi za faunu, navela je kompanija KenGen.

Gitaru je jedna od najvećih hidrocentrala u istočnoj Africi, nalazi se 180 kilometara severoistočno od Najrobija i jedan je od glavnih izvora energije u zemlji.

Otkrijte i Može li se majmun smatrati autorom fotografije?

Izvor: Beta

Najnovije

Priroda

Nauka