Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje 12 naučnih klubova širom Srbije

U cilju promocije i popularizacije nauke, u gradovima naše zemlje će se od aprila do juna svakog utorka otvarati po jedan Naučni klub.

  Izvor: Foto: promo

U utorak, 5. aprila, u Leskovcu se otvara prvi od dvanaest naučnih klubova u Srbiji. 

Od aprila do juna, svakog utorka otvara se po jedan Naučni klub. Nakon Leskovca, mreži naučnih klubova pridružuju se i Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac, gradovi koji će dobiti nova mesta za popularizaciju nauke.

Naučni klubovi se otvaraju u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje. Njihova mreža i Centar za promociju nauke, uz podršku lokalnih samouprava, time zajednički kreću u akciju decentralizacije promocije nauke. Naučni klub je koncept koji je razvijen u Centru za promociju nauke. 

Author: Copyright: Software:Adobe Photoshop CS3 Windows Created: 2016:02:28 19:40:12
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Promo

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova u 12 gradova je istovetan po dizajnu i načinu rada. Svaki sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor, a nameštaj je dizajniran tako da odgovara različitim potrebama.

Poslednji u nizu se aktivira centralni, Naučni klub Beograd. On se ponovo otvara, kao što je više puta najavljeno, u novom prostoru, u Ulici Kralja Petra, broj 46.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka