Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte Huan Martina i Sinfrosu, jedine stanovnike La Estrelje

Već 45 godina, ovaj bračni par jedini je koji živi u seocetu na istoku Španije, udaljenom od Valensije više od 160 kilometara.

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

Za vreme građanskog rata u Španiji 1936. godine, u ovoj zemlji je počelo masovno iseljavanje iz ruralnih regija. Hiljade i hiljade Španaca uputile su se u velike gradove u potrazi za poslom.

Takav je bio slučaj i sa stanovnicima La Estrelje. Malo po malo, porodica po porodica, ljudi su napuštali ovo selo i tako je došlo do toga da Huan Martin (79) i Sinafrosa Kolomer (82) ostanu jedini stanovnici La Estrelje.

Kineski grad duhova:Zavirite u napušteno selo koje je progutala priroda

Štaviše, oni su punih 45 godina potpuno sami u njemu. Dani im prolaze u obrađivanju zemlje i brizi o kućnim ljubimcima – psima i mačkama koji su, pored njih, jedini stanovnici ovog sela. Njihova ćerka preminula je u osmoj godini i od tada oni žive izolovanim životom.

Kako kaže Huan Martin, on bi napustio La Estrelju, ali je njegova supruga u njoj rođena i ne želi da ode.

Pročitajte: Upoznajte pet izgubljenih gradova

„Ne mogu da je ostavim samu“, priznaje Huan Martin.

U La Estrelji je nekada živelo oko dve stotine ljudi, pišu strani mediji i bila je puna života – imala je policijsku stanicu, sveštenika, školu...

Već 45 godina, ovaj bračni par jedini je koji živi u seocetu na istoku Španije, udaljenom od Valensije više od 160 kilometara.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka