Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najatraktivnija turistička destinacija u Srbiji je...

Žiri međunarodnog udruženja turističkih novinara FIJET dodelio je nagradu "Zlatna jabuka" jednoj od najlepših destinacija na Balkanu.

  Izvor: Foto: Profimedia

Gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju juče je uručeno prestižno priznanje koje dodeljuje „Fijet International“, za 170 godina organizovanog turizma na Paliću.

Priznanje najatraktivnijim turističkim destinacijama do sada je dodeljeno 52 puta, a pored Palića, ovogodišnji laureati su i Dubrovnik i Moskva.

Otkrijte: 5 fascinantnih činjenica o jezerima

„Turizam je važan deo ekonomije svake zemlje, segment razvoja države i regije, ali i kulturna poruka, jer doprinosi zaštiti i očuvanju kulturne baštine“, istakao je Tijani Hadad, predsednik „Fijet International“ (svetskog Udruženja turističkih novinara), prilikom dodele nagrade. „Pre nekoliko meseci imali smo bord direktora na Paliću, uživali smo u lepoti Palićkog jezera, njegove okoline i prelepog parka. Posebno je prepoznat napor lokalnih vlasti da Palić učine jednom od prestižnih turističkih destinacija na ovim prostorima.“

Prestižno priznanje laska i predstavlja veliki uspeh, ali je i izazov za Subotičane.

Očaravajuća priroda Srbije: Jedno putovanje - bezbroj doživljaja (VIDEO)

„Ona potvrđuje da samo razvojem i punim kapacitetima Palić može postati turistička destinacija 'par ekselans'. Oformljena i radna grupa za izradu međunarodnog tendera za prvog strateškog investitora za izgradnju spa i medicinskog kompleksa u vrednosti od 30 miliona eura“, rekao je gradonačelnik Jene Maglai. „Krajem novembra u Berlinu biće potpisan ugovor na osnovu koga će Nemačka investiciona banka opredeliti šest miliona evra za rešavanje problema biodiverziteta Palićkog jezera. Potom će početi realizacija plana unapređenja ekološkog statusa jezera i za četiri godine ono će izgledati sasvim drugačije.“

Dodeli nagrade prisustvovao je i Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, koji je dodao da je ovo priznanja istorijski trenutak za srpski turizam.

Pročitajte: Planina Radan – uzbrdna nizbrdica

„Treba da budemo svesni da smo dobili jednu od najznačajnijih svetskih nagrada u oblasti turizma i da se tako i ponašamo. Moramo biti ponosni i svesni šta će značiti 'Zlatna jabuka' na memorandumu, na turističkim ponudama koje će promovisati naš Palić i Suboticu“, poručio je Vasin.

Izvor: Subotica.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka