Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemlja

Da li je ovo najteži posao na svetu? (VIDEO)

Autor Milan Simonović
Autor Milan Simonović

U jednoj od epizoda čuvenih "Ispovesti u taksiju", koje su emitovane u Sjedinjenim Američkim Državama od 1995. godine, jedan spasilac iz Njujorka ispričao je detalje svog zanimanja koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

 Izvor: Foto: Profimedia

"Ispovesti u taksiju" je emisija koja se emitovala na kanalu HBO od januara 1995. godine, a snimana je u Njujorku i Las Vegasu. Svaki taksi koji je korišćen za potrebe ove emisije bio je opremljen malim skrivenim kamerama kojima su snimani putnici. Taksisti su ujedno producenti sa zadatkom da razgovaraju sa svojim mušterijama.

Pogledajte i: Ljudska solidarnost spasila zarobljenog čoveka

Kada putnik uđe u taksi, vozač započinje razgovor pokušavajući da od njega ili nje "izvuče" zanimljive priče o njihovim životima, što se često završavalo razgovorom o ekstremnim tragedijama, trijumfima ili pak uznemiravajućim uspomenama. Putnici su tek na kraju svog puta dobijali informaciju o skrivenim kamerama i svojim mahanjem su odobravali da se snimljeno prikaže u emisiji.

Saznajte i: Pogledajte kako izgleda biti na pruzi dok prolazi voz

U jednoj od epizoda, u taksi je ušao pripadnik spasilačke ekipe njujorške policije. U razgovoru sa taksistom, spasilac je ispričao da pored toga radi i na građevini kako bi mogao da priušti sve što je potrebno za svoju porodicu. Prema njegovim rečima, posao spasioca je, budući da uključuje razne aktivnosti poput iskakanja iz helikoptera, ronjenje i slično, deset puta bolji od posla običnog policajca.

Otkrijte i: Kako putnički avion može da nestane tek tako?

Međutim, kada ga je taksista upitao da ispriča neko svoje iskustvo, spasilac je započeo uznemirujuću priču o smrti u metrou. Najstrašnija stvar koju je u svom životu video bila je kada čoveka udari voz u metrou. "Ne kada čoveka pregazi voz, nego kada se nađe u prostoru između platforme i voza. Kada čovek stoji na ivici platforme, neko ga gurne i nađe se između voza i platforme", kaže spasilac.

Pročitajte i: Stariji vatrogasci otporniji na vrelinu

"Kada se nađete u tom malom prostoru i voz naiđe, on vas okrene od struka nadole. Uvije vas kao plastičnu kesu. Stojite tamo, a on vas okrene ovako i zaglavljeni ste. E sad, šta se dešava kada gurnem voz od vašeg tela? Donji deo se obrne nazad, vaša creva ispadnu i mrtvi ste za manje od minut", priča spasilac i dodaje: "Dakle, šta se dešava kada vas udari voz i obrne - vi ste živi. Vaše srce kuca, mozak vam je u redu i mogu da govorim s vama kao sada i imam obavezu da vam kažem da ćete umreti. To je tužan deo, jer sam video mnogo mladih ljudi kojima sam morao to da kažem."

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka