Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li da na Mont Everestu počiva 200 odvažnih ljudi?

Ovaj vrh preti naizgled beskrajne bezbrojnim načinima za smrt - od padanja u ambis, preko gušenja usled nedostatka kiseonika, pa sve do toga da budete smrskani pod kamenjem koje se odronilo. Pročitajte priču o hrabrim ljudima koji ...

  Izvor: Foto: Wikimedia Commons

Više od 200 ljudi umrlo je pokušavajući da se popne na Mont Everest. Ipak, planinari nastavljaju da testiraju svoju veštinu i sreću u pohodu na Everest, uprkos očiglednim opasnostima. Zaista, živi tako često prolaze pored zaleđenih i očuvanih mrtvih duž ruta na Everestu da su mnoga tela stekla nadimke i služe kao obeležje za staze.

Povezane vesti

Telo "Zelene čizme", indijskog planinara koji je umro 1996. godine, za kojeg se veruje da je Cevang Paldžor, leži nedaleko od pećine koju svi planinari moraju da prođu na putu ka vrhu. "Zelene čizme" sada služi kao obeležje koje planinari koriste da izračunaju koliko su blizu vrha. On je smrt dočekao nakon što se odvojio od grupe. Potražio je utočište na izbočini planine, ali uzalud. Sedeo je tamo tresući se od hladnoće dok nije preminuo.

Povezane vesti

Godine 2006, engleski planinar Dejvid Šarp pridružio se Zelenim čizmama. On se zaustavio u sada zloglasnoj pećini kako bi se odmorio. Njegovo telo se vremenom zaledilo, zbog čega nije mogao da se pomeri, ali je bio živ. Preko 40 planinara je prošlo pored njega dok je sedeo i smrzavao se na smrt.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka