Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemlja

Kraljevčanin biciklom hita ka Japanu

Autor Tamara Sorak
Autor Tamara Sorak

Dragan Šibalić će 12. aprila sesti na svoj bicikl i krenuti u Japan, a pred njim je put od čak 20.000 kilometara. Koliko će trajati ovo putovanje i koje su avanture pred Šibalićem?

Izvor: Foto: Shutterstock

Kako ovaj mladić objašnjava, na putovanje biciklom u Japan podstakao ga je avanturistički duh. On će do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije. Trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će voziti oko 1.500 kilometara, a onda trajektom do Japana.

Jeste li već videli biciklističku jaknu sa žmigavcima?

"Obići ću ceo Japan, a za to će mi trebati oko mesec dana. Planiram da osvojim vulkan na planini Fudži, na 3.776 metara nadmorske visine, gde će se zavijoriti srpska zastava. U Srbiju ću se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka transibirskom železnicom do Moskve”, objašnjava Šibalić svoj plan.

"Za ovu turu će mi trebati oko 6 hiljada evra, a do sada sam prikupio blizu 3.000 evra od donatora i sponzora. Najveći problem je što su sponzori nepoverljivi, jer im neverovatno deluje da neko hoće biciklom do Japana”, kaže Šibalić.

Pogledajte i neverovatnu trasu za vožnju biciklom.

On kaže za Tanjug da će uglavnom spavati u šatoru, jer su, recimo, u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, pa će biti prinuđen da koristi šator, dok će u većim gradovima spavati u hotelima. Hranom će se snabdevati u prodavnicama i supermarketima, a usput će i sam nešto pripremati.

Dragan Šibalić postao je poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je prešao preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.

Saznajte i da li je bicikl od kartona spreman za masovnu proizvodnju.

Izvor: Mondo

Najnovije

Priroda

Nauka