Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvar kriv za povrede koje mu je naneo tigar?

Istragom incidenta koji se dogodio u australijskom zoološkom vrtu, kada je tigar napao čuvara i umalo ga nije ubio, utvrđeno je da je čuvar namerno uzbudio mužjaka tigra.

 Izvor: Foto: 7 News

Dejvida Stajlsa napao je tigar od 120 kilograma pod imenom Čarli, tokom javne predstave u areni velikih mačaka Kvinslend zoološkog vrta u novembru prošle godine.

Izveštaj Agencije za bezbednost na poslu otkriva da je Stajls namerno promenio svoj izgled kako bi izgledao interesantnije tigru, radi što bolje predstave. Kao rezultat, zdrobljena mu je karotidna arterija, pokidana mu je jugularna vena, paralizovana mu je leva strana grkljana i zadobio je oštećenje nerava koje je "moglo da dovede do fatalnog ishoda".

Software:Paint.NET v3.5.11
Izvor: Profimedia/Shutterstock

"Gospodin Stajls je priznao da je previše uzbudio Čarlija što je ohrabrilo tigra da bude grublji nego obično.", navodi se u izveštaju. Čuvar tigrova je dodao plavo ćebe na svoju uniformu kaki boje i navukao hirurške patofne na svoje šake kako bi izgledao drugačije kada tigar bude nevoljan da se uključi u predstavu. "To je podstaklo tigra da istraži i interaguje sa novim 'entitetom', pre nego sa 'uobičajenim' čuvarom.", navodi se u izveštaju.

Software:Paint.NET v3.5.11
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Stajlsov promenjeni izgled uzrokovao je da se mačka propne na zadnje noge i stavi svoje šape na čuvarova ramena. Dok je to ponašanje normalno u drugim okolnostima između čuvara i tigra, tog dana je Stajls pao u bazen, što je dovelo do toga da bude ujeden za vrat i grlo.

Software:Paint.NET v3.5.11
Izvor: Profimedia/Shutterstock

"Stajls tvrdi da je pad u bazen bio ključni momenat koji je previše uzbudio tigra i samim tim doveo do ujeda.", navodi se u izveštaju.

Stajls, koji se vratio na posao nekoliko meseci nakon incidenta, odbacio je optužbe da je pokušao da dobije bolji snimak za Bi-Bi-Sijev dokumentarac kada je napadnut.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka