Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Kineski zid jedina ljudska tvorevina koja se vidi iz svemira?

Verovatno ste do sad nebrojeno puta čuli da je Kineski zid jedina građevina koja se vidi iz svemira, ali da li je to zaista tako?

  Izvor: Foto: Profimedia

Pre svega, moramo da naglasimo da trvdnja da se Kineski zid vidi iz svemira potiče iz 18. i 19. veka, u to vreme, Unverzum nije ni blizu bio istražen kao sada. Na osnovu ove činjenice možete i sami da pretpostavite da je ova tvrdnja pogrešna.

Znate li kako izgleda kraj Kineskog zida?

Prvo, kada ste još uvek toliko blizu Zemlje da možete da vidite Kineski zid, takođe možete da vidite i putne mreže i druge velike objekte koje je stvorio čovek, tako da teorija o jedinoj ljudskoj tvorevini jednostvano "ne pije vodu". Zapravo, ne postoji udaljenost od Zemlje pri kojoj možete samo da vidite Kineski zid i ništa više. Ako se već otisnete na putovanje kao astronauti, koji se udalje od zemlje nekoliko hiljada kilometara, sa svemirske stanice ne možete da vidite ništa što je napravila ljudska ruka.

Zašto je nestalo čak 30 odsto Kineskog zida?

Astronaut Alan Bin je rekao: "Jedino što možete videti sa Meseca je prelepa sfera, koja je prošarana belim oblacima i plavetnilom okeana, a možda s vremena na vreme vidite i neku vegetaciju. Ni jedan veštački objekat se ne vidi sa Meseca. Čak i kada smo napuštali Zemljinu orbitu i udaljili se nekoliko hiljada kilometara, nismo mogli da vidimo ni jednu građevinu."

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka