Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misteriozni nacistički betonski krugovi

Ogromni betonski krugovi koje su sagradili Nemci tokom Drugog svetskog rata na obalama Barencovog mora su decenijama bili zapečaćeni od strane sovjetske vojske, nakon rata. Teoretičari zavere i lokalno stanovništvo tvrde da se na ...

  Izvor: Foto: englishrussia.com

Prstenovi su, navodno, služili kao piste za poletanje nacističkih NLO-a, letećih tanjira koji su koristili antigravitacione naprave kojih su se kasnije dokopale Sjedinjene Američke Države i Sovjetski Savez.

Hitlerov sledbenik: Od nacističkog vojnika do irskog farmera

Naravno, te iste letelice nikada kasnije nisu korišćene, osim u svrhu plašenja zaverenika i uništavanja njihovih kamera. Iako su nacisti veoma predano dokumentovali sve svoje tehnološke eksperimente fotografijama i filmovima, o ovim letelicama nema nikakvih dokumenata.

Pročitajte i: Rekonstrukcija Hitlerovog bunkera pod strogim pravilima

Drugi tvrde da je jedna od tih letelica bila veličanstvena naprava poznata kao “Zvono” (Die Glocke), metalni zvonoliki objekat koji su nacisti razvili u Poljskoj. Mašina je bila tako moćna da se projekat završio ubistvom i masovnim sahranjivanjem oko 60 naučnika koji su radili na projektu.

Međutim, betonski prstenovi nisu bili nikakve piste za lansiranje NLO-a. Oni se nalaze nedaleko od sela Linahmari u Murmanskoj oblasti u Rusiji, pored Finske i korišćeni su kao utvrđenja za artiljeriju.

Pogledajte i: Besmrtna prevara Hitlerovog fotografa

Sovjetski marinci izvršili su invaziju na to područje i preuzeli položaje 12. oktobra 1944. godine. Luka je postala baza Crvene flote i baza za podmornice koje su građene nedaleko odatle, što objašnjava prirodu zabrane prilaska običnim ljudima ovom mestu decenijama, pre nego što je baza napuštena.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka