Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letite sa pelikanom putem kamere na njegovom kljunu (VIDEO)

Ovo je Big Bird, veliki beli pelikan koji je izgubio svoje jato nakon oluje koja je pogodila jezero Tanganjika. Povređen, u nemogućnosti da se samostalno hrani, očajnički je sleteo na plažu Grejstok Mahali kampa u Tanzaniji, gde ...

  Izvor: Foto: Wikimedia Commons

“Pre skoro četiri meseca Big Bird je doplivao iz jezera Tanganjika i ubrzo počeo da luta plažom na zaprepašćenje gostiju koji su ručali. Bio je mlad, ali već velik, možda tri meseca star. Nije mogao da lovi ribu bez svog jata. Ova vrsta ne roni za ribom, već sabijaju ribu u uzan prostor zajedničkim snagama i potom ih kupe svojim velikim kesama ispod kljunova. Dobili smo dozvolu vlasti u parku iz Tanape da ga hranimo.”, rekli su vlasnici kampa.

“Nije leteo nedeljama, ali je uz ohrabrivanje dobio ideju. Nismo bili sigurni koliko je puta leteo pre nego što je stigao, ali je bio veoma trapav u svojim pokušajima na plaži. Mi smo trčali gore-dole mašući našim rukama, simulirajući letenje za njega. Gledao nas je radoznalo, sve dok nam jednog dana nije pokazao kako se to radi. Bilo je kratko i nekontrolisano tako da smo često sklanjali pogled kada bi trebalo da sleti, jer izgleda da nije razlikovao brzinu na zemlji i u vazduhu, zbog čega je često sletao u nameštaj na plaži.”, dodali su vlasnici. 

Ovo je Big Bird, veliki beli pelikan koji je izgubio svoje jato nakon oluje koja je pogodila jezero Tanganjika. Povređen, u nemogućnosti da se samostalno hrani, očajnički je sleteo na plažu Grejstok Mahali kampa u Tanzaniji, gde se oporavio i ponovo naučio da leti.
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka