Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog čega je mačkama u Valdorfu zabranjena šetnja ulicama u određenom periodu - naredne tri godine?

Popualacija ćubaste ševe se u poslednjim decenijama drastično smanjila na prostoru Evrope. Zato su gradske vlasti u u Valdorfu, rešile da se uhvate u koštac sa ovim problemom.

 Mačkama u Valdorfu zabranjen izlazak Izvor: Shutterstock

Vlasnicima mačaka su vlasti u Valdorfu zabranile da puštaju svoje ljubimce napolje, dok ne prođe sezona gneždenja ugrožene ptičje vrste.

Ova nepopularna mera je naišla na osudu dela javnosti koja se bavi zaštitom svih životinja. Navodeći da je mera nesrazmerna i da će lokalne organizacije pokrenuti postupke protiv odluke. 

Popualacija ćubaste ševe se u poslednjim decenijama drastično smanjila na prostoru Evrope. Zato su gradske vlasti u državi Baden - Vitenberg, rešile da se uhvate u koštac sa ovim problemom. Doneta je uredba koja reguliše zaštitu ove vrste, čiji je cilj da zaštiti mladunce od predatora, prenosi Beta.

Mere koje su donete se odnose na vlasnike mačaka koji žive u južnim delovima grada Valdorfa. A sporovodiće se u vremenskom periodu od naredne tri godine u vreme gneždenja. Takođe su dodali, da njihov opstanak ne zavisi samo od ljudi već i od svakog ptića.

Ipak najavljene mere su izazvale negodovanje među aktivistima za zaštitu životinja, kao i ljubiteljima mačaka. A kako lokalni mediji javljaju, neke od organizacija najavljuju preduzimanje pravnih koraka u cilju osporavanja odluke vlasti grada.

Šef lokalne organizacije je dao obećanje svim vlasnicima mačaka, da će dati sve od sebe da zaustavi novodonetu nepopularnu meru.

Možda će vas interesovati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka