Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj farmer kravama stavlja naočare za virtuelnu stvarnost: Zbog čega se odlučio na ovako ludu ideju? (VIDEO)

Farmer Izet Kočak postao je poznat na društvenim mrežama jer kravama u svojoj štali stavlja naočare za virtuelnu stvarnost.

 Krava sa VR naocarama Izvor: South Printscreen YouTube/China Morning Post

Već smo čitali vesti o tome kako krave masiraju i kako im puštaju muziku, a sada stiže novi trend.

Prema Andro4all, portalu specijalizovanom za tehnologiju, ovaj farmer živi u Aksaraju, malom gradu u Turskoj. Pošto mu je trebalo mnogo vremena da preveze svoje krave na pašu, odlučio je da koristi ovu modernu tehnologiju da bi smanjio stres tako što će ih naterati da veruju da su već otišle.

Možda će vas zanimati i:

Prema publikaciji, krave koje koriste ove naočare za virtuelnu realnost vizuelizuju sunčanu livadu dok jedu. Na ovaj način stoka misli da se opušta misleći da šeta po polju, a u stvari se nalazi u štali Zočakse, piše srpski poljoprivredni portal Agromedia.

Verovali ili ne, ova neobična metoda dala je veoma dobre rezultate turskom farmeru, koji je zabeležio povećanje dnevne proizvodnje mleka. Pre implementacije naočara za virtuelnu realnost, njegove krave su proizvodile 5 litara dnevno, ali sada se ta cifra povećala na između 22 i 27 litara dnevno. Ovaj stočar ističe da one posmatraju zeleni pašnjak i to im smanjuje stres, proža bolje raspoloženje i daje emotivni podsticaj.

Ovo nije prvi put da se koristi ova tehnika.

Izet Kočak nije prva osoba koja je koristila naočare za virtuelnu stvarnost na svojim kravama. Ministarstvo poljoprivrede Moskve (Rusija) je 2019. godine dizajniralo posebne VR naočare koje su radile na sličan način, smanjujući stres stoke i povećavajući njihovo emocionalno stanje kako bi proizvele više mleka.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka