Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJ MESEC MATEMATIKE 2022: Kako će izgledati ovogodišnji M3 program?

Jedanaesta po redu manifestacija, pod sloganom M3 - VIŠE OD IGRE, počinje 10. maja, uz svečano otvaranje u Silosima Beograd/Gaia pokret, a traje do 31. maja.

 maj mesec matematike.jpg Izvor: Maj mesec matematike

Program će se odvijati na više lokacija u Beogradu, uključujući Galeriju nauke i tehnike, Silose Beograd, Mikrogaleriju Centra za promociju nauke, Matematičku gimnaziju i Dorćol Plac, ali i širom Srbije kroz saradnju nastavnika osnovnih i srednjih škola, kao i mrežu Naučnih klubova.

Tema jedanaestog Maja meseca matematike su matematika i gejming. Budućnost obrazovanja umnogome je oslonjena na tehnologiju, stoga kroz sve interaktivne sadržaje želimo da eksperimentišemo sa modelima obrazovnog rada kroz gejmifikaciju i time kod dece podstaknemo ljubav prema matematici i osvestimo vezu između matematike i njihovog svakodnevnog života.

IZLOŽBE

Ove godine, u okviru M3 pripremili smo tri izložbe, od kojih je jedna posvećena matematičarima koji su živeli i školovali se u Beču tokom XIX veka, kada su se u Srbiji tek postavljali temelji modernog obrazovanju u oblasti matematike. Izložba se otvara 12. maja u Galeriji nauke i tehnike. Kroz druge dve izložbe, u Silosima Beograd/Gaia pokret, želimo da matematičkim naočarima sagledamo istoriju video igara kroz nauku i obrazovanje, a posebno mesto posvetićemo fazama nastanka video igre kroz narativ, dizajn, kreiranje likova i programiranje.

PRATEĆI PROGRAM

Vezom između igara i obrazovanja bavićemo se u Učionici budućnosti. Program učionice čine imerzivne školske radionice koje decu pozivaju da urone u istoriju matematike, ali i nekoliko matematičkih problema. Ove radionice će se održavati svakog radnog dana sa odeljenjima osnovnih i srednjih škola, ali i predškolskih ustanova u Srbiji. Naučni karavan je program namenjen za sve osnovne i srednje škole iz unutrašnjosti. Osmišljen je kao putujući naučni karavan, koji bi učenicima i nastavnicima iz 14 gradova u kojima se nalaze Naučni klubovi omogućio jednodnevni dolazak na manifestaciju Maj mesec matematike i na taj način osigurao njihovo učešće u svim sadržajima.

FINALE M3

Poslednji vikend manifestacije biće posvećen Gejm džemu - trodnevnom takmičenju u razvoju igara na zadatu matematičku temu, koje će spojiti iskusne profesionalce i srednjoškolce željne iskustva iz prve ruke. Ovaj uzbudljiv i dinamičan događaj biće po prvi put otvoren za javnost, a žiri će na kraju nagraditi najbolje timove.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka