Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova albino porodica zvanično je upisana u Ginisovu knjigu rekorda! "Možda će naša priča inspirisati i druge!"

Članovi albino porodice uživaju u svojim životima i svojoj jedinstvenosti zbog koje su i upisani u čuvenu knjigu rekorda.

 Albino mžene i muškarci članovi porodice koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda Izvor: guinnessworldrecords.com

Porodica iz Britanije zvanično je upisana u Ginisovu knjigu rekorda! Porodica iz Koventrija ima najveći broj albino dece od istih roditelja na svetu. Šestoro braće i sestara sa ovim retkim genetskim poremećajem zbog svog poremećaja nikada nisu bili obeshrabreni - naprotiv.

"Ulazak u Ginisovu knjigu rekorda je nešto neverovatno. Sada će jedinstvenost sa kojom smo rođeni, a možda i naša priča inspirisati i druge", kažeNasim Akhtar.

Možda će vas zanimati i:

Nasim radi kao rehabilitacioni terapeut u Nacionalnoj zdravstvenoj službi, braća i sestre za nju kažu da je najpametnija u porodici. Ispričala je članove Ginisove knjige rekorda upoznala sa svojom porodicom.

"Ovo je Rafi, on je najmlađi i najhrabriji. Ovo je Musarat, veoma je organizovan. Ovo je Mukagas i ona je perfekcionista. Ovo je Hajder, on je mirotvorac. A ovo je Gulam, zabavan momak", kaže Nasim.

Prema rečima devojke, albinizam je učinio njenu porodicu povezanijom.

 Porodica Akhtar
Porodica Akhtar
Izvor: guinnessworldrecords.com

Članovi porodice Akhtar su nosioci albinizma, genetske bolesti povezane sa proizvodnjom melanina, koju su nasledili od svojih roditelja, para porekom Pakistanaca Aslama i Šamime Akhtar.

Melanin nam određuje boju kože, kose i očiju. Takođe je uključen u razvoj optičkog nerva, a njegovo odsustvo može dovesti do oštećenja vida. Prema Nasiminim rečima, i ona i članovi njene porodice imaju problem sa vidom, ali ih to ne sprečava da se bave uobičajenim aktivnostima.

Gulam je ispričao kako su on i njegova porodica u detinjstvu bili maltretirani zbog svog izgleda, ali oni su se držali zajedno kako bi se odbranili i objasnili ljudima zašto su jedinstveni.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka