Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAN NAUKE UZ VIRTUELNU NAUČNU PRAVIONICU I NAJMLAĐA LICA NAUKE

Ovogodišnji Dan nauke, 10. jul, obeležavamo u skladu sa merama borbe protiv širenja koronavirusa, kroz program uživo na CPN Instagram profilu, a ovu priliku iskoristićemo da vam predstavimo i nova, mlada Lica nauke.

  Izvor: Foto: promo

U petak, 10. jula, od 18 do 19 časova, na Instagram profilu Centra za promociju nauke organizovaćemo Virtuelnu naučnu pravionicu, kroz koju kombinujemo umetnost, nauku i stvaranje. Ovaj put, priče o nauci pričaju se senkama, a naučni demonstratori i demonstratorke pokazaće kako se na neobičan način i uz maštovitu upotrebu svakodnevnih predmeta koji nas okružuju može predstaviti ono što nas najviše oduševljava u nauci.  Svi učesnici će imati priliku da se uključe u program uživo i predstave svoje kreacije.

Program je osmišljen za sve uzraste, a mlađima će biti potrebna podrška odraslih. Od onih koji se uključe očekuje se da koriste materijale i predmete koje imaju u stanu, uz baterijsku lampu i mogućnost da se zamrači deo prostorije u kojoj se nalaze.

Da bi se pratio program uživo, potrebno je da na Instragramu, preko aplikacije na svom telefonu, nađete profil CPN-a: centar_za_promociju_nauke

LICA NAUKE

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Dan nauke obeležićemo i uz program Lica nauke, naše najmlađe naučnice i naučnike, sadašnja i buduća lica nauke u Srbiji. U našoj kampanji Lica nauke, koja će se odvijati od 10. do 31. jula u virtuelnom prostoru društvenih mreža Centra za promociju nauke, učestvuje 22 dece koja su u toku protekle i ove godine na našim Dečjim naučnim kampovima širom Srbije pokazala posebno interesovanje za nauku, istraživački duh, radoznalost, kritičko mišljenje i spremnost za saradnju u timovima - ključne kompetencije kojima razvijamo naučnu pismenost i ljubav prema nauci. Lica nauke pričaju svoje priče o tome šta vole da istražuju i zašto vole nauku.

Priče naših Lica nauke prikazujemo i kroz postavku u izlogu Mikrogalerije Centra za promociju nauke, u Ulici kralja Petra 46.

Pored inspirativnih priča ovih mladih ljudi, svi su pozvani da na društvenim mrežama CPN-a podele svoje priče o nauci kroz hešteg #volimdaistražujem.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka