Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omiljena profesorka Srbije po glasovima đaka je Dragana Matović

U Belexpocentru u Beogradu svečano je otvoren sedamnaesti EduFair, tradicionalno najveći sajam obrazovanja u Srbiji. Tokom dva dana održavanja EduFaira, posetioci će imati priliku da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa obrazovanjem ...

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

"EduFair ima karakter međunarodnog sajma obrazovanja, imajući u vidu da ove godine u okviru ovog sajma više od 90 obrazovnih institucija, ne samo iz Srbije, već i iz regiona, Evrope, Amerike i Kanade ima priliku da predstavi svoje programe, nove trendove, moderne pristupe obrazovanju, kao i da ponudi besplatne konsultacije u vezi sa obrazovanjem za sve zainteresovane posetioce", istakao je prof. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je svečano otvorio 17. EduFair. Prof. dr Tubić ovom prilikom je istakao i da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznaje misiju agencije Integraledu, koja motiviše održavanje ovog sajma svake godine. "Ta misija sastoji se u nastojanju obezbeđivanja dostupnosti informacija o studiranju na jednom mestu, radi olakšavanja donošenja prave odluke prilikom odabira daljeg školovanja i buduće karijere“.

Posetioci EduFair-a će 6. i 7. marta imati priliku da prisustvuju prezentacijama ambasada, fakulteta, uglednih internatskoh škola iz inostranstva, kulturnih centara, ali i edukacijama, gde će moći da se informišu o brojnim zanimljivim stipendijama, popustima, pogodnostima i „zanimanjima budućnosti“.

Već tradicionalno, svake godine uoči Sajma obrazovanja EduFair đaci iz cele Srbije kandiduju svoje nastavnike i profesore za laskavu titulu Omiljeni profesor Srbije. Ubedljivu pobedu i rekordni broj glasova ove godine osvojila je Dragana Matović, profesorka Arhitektonsko tehničke škole u Beogradu, kojoj je na svečanom otvaranju dodeljena nagrada. "Ova nagrada meni znači ličnu satisfakciju za uloženi napor i trud u vaspitanju mladih generacija, i kao i to da je sistem kroz ovu nagradu prepoznao da iza stoji veliki broj profesora predanih ovom poslu, a da su trenutno malo i na margini društva“, rekla je profesorka Dragana Matović koju su gromkim aplauzom pozdravili njeni đaci.

U subotu, 7. marta u 15.30h posetioce EduFaira očekuje panel "Škola za roditelje", na kojima će o novim trendovima u obrazovanju, personalizovanom pristupu edukacije mladih ljudi, izazovima sa kojima se roditelji i deca susreću prilikom odabira buduće karijere, ali i pitanjima u vezi sa odlaskom u inostranstvo radi sticanja srednjokolskog ili visokog obrazovanja govoriti: prof. dr Vesna Damnjanović, diplomirani psiholog Marija Petrović, konsultantkinja iz oblasti obrazovanja Veselina Todorova, projektni menadžer i osnivač "Svetionika znanja" Aleksandar Jakovljević, Andrea Baev (Institut Montana Zugerberg iz Švajcarske) i Aleksandar Betov (Fontys University of Applied Sciences iz Holandije).

Predstavnici nekih od najuglednijih obrazovnih institucija iz Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Nemačke, Kanade, Slovenije, Luksemburga, Italije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske i Holandije držaće svoje prezentacije tokom dva dana EduFair-a, koje će biti otvorene za sve posetioce. Svi će moći da dobiju besplatno savetovanje, bilo da ih zanimaju studije u inostranstvu, privatni ili državni univerziteti, internati ili škole jezika. Univerzitet u Beogradu će se predstaviti na EDUfair-u ove godine predstaviti sa više od 20 fakulteta. Takođe, svi posetioci imaju priliku da se prijave za test profesionalne orijentacije MyUniChoice, zvanično najbolji test za profesionalno usmerenje u Velikoj Britaniji.

"EDUfair je jedan od najvećih savetodavnih projekata u Srbiji i regionu, koji predstavlja najnovije trendove u oblasti obrazovanja. Misija našeg tima je da pruži profesionalnu perspektivu i realizaciju svakom studentu koji je zainteresovan za razvoj obrazovanja - od ličnog studijskog programa do profesionalne realizacije i stažiranja. Bilo da je reč o učenicima i studentima, ili roditeljima koji žele da se informišu o svim mogućnostima za svoju decu, EduFair ove godine pruža atraktivan program u kom će svako moći da pronađe sadržaj po svojoj meri“, objasnila je Daša Denda, event menadžerka EduFair-a.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka