Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesti i zanimljivosti

Misterije Tesline poslednje laboratorije: Bogat virtuelni program naučnog centra TSWC

Teslin naučni centar (TWSC) sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije koronavirusa, kada je ljudima širom sveta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dela ponuditi bogat virtualni program kroz koji ...

 Izvor: Foto: Wikimedia Commons

Direktor TSWC Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navodi je da je laboratorija za Tesline "sledbenike" svih uzrasta priredila podcast "Tesla Unvired", u čijoj prvoj epizodi je priča o misterioznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije, zašto i da li oni postoje. Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovarati i autor bestselera "Čarobnjak: Život i Vreme Nikole Tesle", univerzitetski profesor Mark Sajfer koji je ceo život posvetio delu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

Povezane vesti

"Čarobnjak" je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

Tesla Steam će omogućiti i najmlađima da se upoznaju sa delom jednog od najvećih svetskih umova.

Poštovaocima Teslinog dela ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete, ...

Povezane vesti

U narednih nekoliko nedelja svi sadržaji koje centar nudi na www.teslaslasciencecenter.org biće dostupni besplatno.

Misija TSWC je da na mestu jedine preostale Tesline laboratorije na svetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka