Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetničko delo svemira: Nove fotografije Jupitera liče na slike Vinsenta Van Goga (VIDEO)

Pogledajte fascinantne fotografije najmasivnijeg nebeskog tela nakon Sunca, koje je nedavno zabeležila Nasina letelica Džuno.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nasina letelica Džuno je 16. decembra 2017. godine zabeležila fotografije Jupitera, kada je od oblaka bila udaljena 13.345 kilometara, što je malo više od prečnika Zemlje.

Fotografije su obrađene u posebnim programima, u kojima su im, između ostalog, dodate i boje, što ih, kako objašnjavaju stručnjaci, ne čini potpuno verodostojnim. Fotografije koje podsećaju na slike čuvenog slikara Van Goga obradili su Džerald Ajhštat i Šon Doran na temelju sirovih podataka koje je snimila letelica Džuno.

Pogledajte i 10 stvari koje treba da znate o Jupiteru

Vrhovi Jupiterovih oblaka posmatraču koji bi lebdeo iznad njih ne bi izgledali plavo. Ipak obrada omogućuje da se vide konture Jupiterove atmosfere koje na mnogim snimcima nisu ni približno toliko jasne.

“Jupiter je prelep i poseban, ali ako mu se previše približite, to će biti vaš kraj“, izjavio je britanski grafičar Doran koji se već duže volonterski bavi obradom NASA-inih fotografija.

Pogledajte fascinantne fotografije najmasivnijeg nebeskog tela nakon Sunca, koje je nedavno zabeležila Nasina letelica Džuno.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka