Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta korisnici interneta širom sveta žele da kupe u različitim zemljama?

Ukoliko u "Guglovom" pretraživaču napišete "Koliko u Srbiji košta...?", biće vam ponuđeni zanimljivi predlozi.

  Izvor: Foto: Fixr.com/Prilagođeno za čitaoce u Srbiji

Ispostavlja se da Gugl pretrage za cene prilično variraju u zavisnosti od zemlje koja je u pitanju. Na primer, ljudi se najviše interesuju za cenu pasoša i patenata u Severnoj Americi. U Evropi, mnogi su zabrinuti za praktične stvari koje se tiču življenja, učenja ili kupovine piva, dok se korisnici Gugla interesuju za hrane, stoke i goriva u Africi. Međutim, ako pogledamo pažljivo, otkrićemo neke veoma kontroverzne rezultate pretrage, poput prostitucije u Brazilu, Ukrajini, Hong Kongu i Letoniji; robova u Mauritaniji; bubrega u Iranu; vantelesne oplodnje u Australiji i operacije nosa u Koreji.

Što se tiče Srbije, korisnici Gugla se najviše zanimaju za cenu piva.

Pogledajte i: Stanovništvo Severne Amerike u Evropi

Zaintrigirani rezultatima koje su dobili za sve američke savezne države, ekipa portala Fixr.com odlučila je da otkrije koje nas to cene zanimaju kada je u pitanju - svet. Počeli su "guglanjem" jednostavnih pitanja za svaku državu. Rezultate su potom zabeležili i postavili u zanimljive infografike da bi videli kako se države i kontinenti porede. Prema njihovim rezultatima može se izvući sledeće:

Saznajte i: Koliko se marihuana upotrebljava u svetu?

Kanađani su zainteresovani za cenu pasoša ili napuštanja zemlje. Korisnici interneta koji se interesuju za Ekvador najčešće pretražuju cene šešira. Za prostituciju su zainteresovani u Brazilu i Urugvaju, a Čileance najviše zanima cena koke... doduše, ekipa portala Fixr nije sigurna koje vrste. 

Mapa: Severna Amerika

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka