Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li biste igrali društvenu igru "Tesla protiv Edisona"?

Jedan od najvećih naučnih "ratova" u istoriji vodio se između Nikole Tesle i Tomasa Edisona, a obožavaoci nauke i ovih velikih umova uskoro će imati priliku da uživaju u igri zasnovanoj na ovoj borbi.

  Izvor: Foto: Kickstarter

Kroz istoriju, bogati investitori koji su shvatali važnost nauke i tehnološkog napretka finansirali su njihova istraživanja i imali važnu ulogu u brojnim naučnim poduhvatima.

Pogledajte: Prvi domaći animirani film o Nikoli Tesli (VIDEO)

Tesla: život genija

Kompanija "Artana" pruža nam mogućnost da otkrijemo kako je biti na mestu takvih ljudi, zanimljivom strateškom igrom o dvojici ljudi koji su iz korena promenili svet i njegovu budućnost - Tesli i Edisonu i njihovim kolegama.

Naime, oni su pokrenuli projekat za realizaciju ideje o igri u kojoj će takmičari imati priliku da upoznaju neverovatni svet nauke i, kroz zabavnu igru, pomognu likovima dvojice naučnika.

Više o naučnom ratu između Tesle i Edisona

U igri mogu učestovati najmanje dva, a najviše pet igrača, koji će se udruživati i osnivati kompanije s Elihuom Tomsonom, Čarlsom Brašom, Nikolom Teslom, Tomasom Edisonom i Hiramom Maksimom.

Naučniku čiji lik izaberete imaćete priliku da pomognete da ostvari što je više moguće projekata za transport i proizvodnju električne energije na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Oslušnite neverovatnu muziku malog Teslinog kalema (VIDEO)

Na sajtu Kickstarterpokrenuta je akcija prikupljanja finansijskih sredstava za ostvarivanje ovog projekta pre dvanaest dana. Ima li verovatnoće da će autori igre uspeti da ostvare svoj plan? Reći ćemo vam samo da su želeli da prikupe 20.000 dolara, a do sada je doniran više od 142.000.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka