Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nauka o ljubavi na CPN tribini: Kako da se (ne) zaljubite?

Na ovomesečnoj CPN tribini, psiholozi i biohemičari odgovaraju šta se zaista događa kad se zaljubite, kako to izbeći i koliko će ljubav trajati

  Izvor: Foto: promo

Nakon što je u septembru bila posvećena ratu i nauci, ovomesečna tribina Centra za promociju nauke bavi se naukom o ljubavi.

Nova CPN tribina održava se 23. oktobra, u 19 časova, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu pod nazivom „Kako da se (ne) zaljubite?”.

Mada se na prvi pogled ne čini da je ljubav - kao večna tema za književnost, muziku i umetnost uopšte - povezana sa naukom, brojna savremena istraživanja zašla su u ovu oblast i pružaju razne odgovore o tome šta su emocije, kako nastaju i šta čine ljudskom organizmu.

Počev od kultnog dela Čarlsa Darvina „Izražavanje emocija kod čoveka“, emocije su proučavane kako u psihologiji i sociologiji, ali se o njima mnogo saznalo i u brojnim biološkim, neurološkim, hemijskim i medicinskim istraživanjima. Zahvaljujući tome, danas precizno znamo koje supstance i pod kojim uslovima se oslobađaju kad se zaljubite, kakve efekte izazivaju, kako ih izbeći i koliko će ljubav trajati.

Kako bi se ova saznanja predstavila beogradskoj publici, a pre svega, da bi podsetio kako nauka pruža dublje uvide i u našu svakodnevnicu i život,  Centar za promociju nauke je na ovu tribinu pozvao izuzetno zanimljive goste iz biohemije i psihologije.

NAUKA O LJUBAVI: Kako da se (ne) zaljubite?

Četvrtak, 23. oktobar u 19 časova

Učesnici

• Voin Petrović, biohemičar, INN Vinča
• Luka Mihajlović, hemičar, Hemijski fakultet, Univerzitet u Beogradu
• Ivana Jakšić, psiholog, Institut za pedagoška istraživanja u Beogradu

Moderator
• Slobodan Bubnjević, Centar za promociju nauke

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka