Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraživanje pokazalo koja krvna grupa je najpodložnija virusu korona

Grupa kineksih naučnika bavila se pitanjem povezanosti virusa korona i krvnih grupa.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Međunarodna naučna saradnja izraženija je nego nikad. Borba protiv širenja virusa korona ujedinila je naučnike širom sveta, pa za oko mesec dana samo na PubMed-u može da se pročita više od 160 naučnih članka o COVID-19. 

To su preliminarni radovi o vakcinama, lečenju, epidemiologiji, dijagnozama, kliničkim aspektima itd..

Povezane vesti

Naučni tekstovi, naravno objavljuju se i na drugim relevantnim sajtovima, a sve u svrhu što boljeg razumevanja virusa koji se širi kontinentima. Jedan od naučnih radova, čiji su autori grupa kineskih naučnika, objavljen je na sajtu medRevix, a bavi se virusom korona i kakav on ima uticaj na različite krvne grupe, prenosi Modno.

Istraživanje je pokazalo da su ljudi sa krvnom grupom A (II) najviše su podložni zarazi korona virusom, dok su oni sa nultom krvnom grupom najotporniji.

Kineski naučnici pregledali su podatke 2.000 pacijenta iz bolnica u Vuhanu i Šenženu, uključujući više od 200 smrtonosnih slučajeva.

Prema njihovim podacima, među stanovnicima Vuhana njih 34 odsto ima krvnu grupu 0, 32 odsto tip A (II), 25 odsto B (III) i 9 odsto AB (IV).

Da bi došli do ovih podataka, naučnici su analizirali krv 3.700 građana Vuhana koji nisu zaraženi korona virusom, prenosi TASS.

S druge strane, najviše zaraženih stanovnika Vuhana (38 odsto) je onih sa A krvnom grupom, dok je 26,4 obolelih sa B krvnom grupom, a 25,8 odsto ima nultu krvnu grupu. Najmanje pacijenata, deset odsto, je onih sa AB krvnom grupom.

Povezane vesti

Prema tome, kaže se u istraživanju, najugorženiji su oni sa krvnom grupom A, dok je među onima sa nultom grupom srazmerno najmanje obolelih od virusa COVID-19.

Da bi proverili svoju teroriju, oni su uradili kontrolno istraživanje na 398 dodatnih pacijenata iz Vuhana i Šenžena i dobili isti rezultat.

Izvor: Mondo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka