Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi koji puše marihuanu imaju češće polne odnose

Gde je dima, ima i vatre, kažu američki naučnici koji su ustanovili da osobe koje povremeno puše marihuanu imaju 20 odsto češće polne odnose od onih koji ne konzumiraju ovu opojnu drogu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naučnici s američkog Univerziteta Stenford ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti polnih odnosa, pa su rezultate objavili u stručnom časopisu Journal of Sexual Medicine.

Do spomenutog zaključka su došli proučivši podatke koje su između 2002. i 2015. godine od 50.000 Amerikanaca uzrasta 25-45 godina prikupile njihove kolege iz državnih Centara za kontrolu bolesti i njihovu prevenciju.

Ispitanici koji su učestvovali u anketi morali su da odgovore na pitanje koliko su puta u poslednje četiri nedelje imali heteroseksualne polne odnose i koliko su često u poslednjih 12 meseci pušili marihuanu, stoji u saopštenju naučnika sa Stenforda.

Žene koje su svakodnevno pušile marihuanu imale su polni odnos prosečno 7,1 put u razdoblju od četiri nedelje, u odnosu na šest puta, koliko su odnos imale ispitanice koje nisu konzumirale ovu opojnu drogu.

Kod muškaraca je taj odnos iznosio 6,9 puta u odnosu na 5,6 puta kod onih koji nisu pušili marihuanu.

"Drugim rečima, korisnici marihuane imali su češće polne odnose za 20 odsto u odnosu na one koji nisu pušili marihuanu", rekao je jedan od autora studije, doktor Majkl Ajsenberg, profesor urologije na Stenfordu.

Otkrio je i da se dosad verovalo kako parovi najčešće puše "travu" nakon polnog odnosa, ali njihova anketa je pokazala da je upravo suprotno bez obzira na to o "kojoj je starosnoj grupi reč, nezavisno od rase, stepenu obrazovanja, prihodu, veri, zdravstvenom i bračnom statusu."

U 29 američkih država, marihuana je legalna bez obzira na to da li je reč o zdravstvenoj ili rekreacijskoj svrsi.

Ipak, Ajsenberg upozorava da studija ne bi smela pogrešno da se protumači.

"Ne znači da ćete, ako budete češće pušili marihuanu, imati češće polne odnose", upozorio je.

Izvor: Hina

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka