Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučnici otkrili da li je crni humor povezan sa visokim ili niskim nivoom inteligencije

Ukoliko ste ljubitelj crnog humora, verovatno vam nije jasno kako vašim prijateljima često nisu smešne šale koje su vama urnebesno duhovite. Odgovor je zanimao i naučnike s fakulteta u Austriji, a rezultate tih ispitivanja pročitajte ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanje koje je objavljeno na medicinskom fakultetu u Beču na čelu sa Ulrike Vilingerom obuhvatalo je grupu od 156 muškaraca i žena starosnog doba u proseku od 33 godine. Grupi je dat opšti test inteligencije koji uključuje verbalno i neverbalno rezonovanje pitanja, a od njih se, potom, tražilo da pogledaju 12 crteža nemačkog crtača Uli Stein, koji su sadržali visoku dozu crnog humora.

Na jednom crtežu, nalazila se trudna žena koja je sa svojim partnerom došla na ultrazvučni pregled. Doktor je bio okrenut ka njima i izgovorio rečenicu: “Imam dobru vest za vas, vaše dete će uvek imati obezbeđeno slobodno parking mesto.”

Nesumnjivo, reagovaćete drugačije nego u slučaju da se ovakva situacija dešava vama, ali ako nalazite ovo smešnim onda verovatno uživate u takozvanom crnom humoru. Ova vrsta humora je dugo bila povezana sa ljudima prilično setnog raspoloženja, a retko povezana sa ljudima više kognitivne funkcije (opažanja, mišljenja, pamćenja, učenja)

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka