Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Češka policija uvila čoveka u kesu zbog sumnje na ebolu (VIDEO)

Češka policija i doktori sa specijalnim odelima uhapsili su putnika iz Gane na Glavnoj železničkoj stanici u Pragu. Čovek, za kojeg se sumnja da boluje od ebole, vlasti su umotale u crnu plastiku i odvele.

  Izvor: Foto: Wikimedia Commons

Policija je poslala oko 15 pripadnika iz tima za brze intervencije kako bi zapečatili lobi stanice. Operacija nije prekinula normalan rad stanice, ali je verovatno uplašila mnoge putnike koji su bili u blizini. Snimak sa lica mesta prikazuje čoveka koji nosi biohazardsko odelo dok gura kolica za prtljag na kojima sedi osoba skoro potpuno prekrivena crnom plastikom.

Meta policijske operacije bio je student iz Gane, koji je u Prag stigao u subotu pre podne. On je uspeo da da prođe medicinsko testiranje na aerodromu, ali je uhvaćen kasnije na železničkoj stanici.

"Preduzeli smo hitne mere nakon što smo dobili dojavu da je čovek iz Gane na stanici i da možda ima ebolu.", rekla je portparolka praške policije Andrea Zulova.

Ministarstvo zdravlja kasnije je izdalo saopštenje u kom se navodi  da je student samo bio prehlađen. Gana do sada nije prijavila nijedan slučaj ebole, dok su zemlje koje su najviše pogođene Liberija, Sijera Leone i Gvineja. U Gani se nalazi misija Ujedinjenih nacija koja se bavi rešavanjem problema epidemije.

Češka Republika je jedna od zemalja koje sprovode stroge mere predostrožnosti oko mogućih nosilaca smrtonosnog ebola virusa koji dolaze iz Afrike. Samo dan nakon incidenta na železničkoj stanici, jedna žena iz Nigerije je odnesena u bolnicu nakon što se razbolela u Karlovim Varima.

Njeni uzorci su poslati u Nemačku, kako bi se videlo da li ima ebolu ili je uzrok bolesti nešto drugo.

Pretnja ebolom je podstakla strah i paranoju među mnogim ljudima u zemljama izvan Afrike, koji pozivaju na obustavu vazdušnog saobraćaja prema mestima koja su zaražena epidemijom.

Češka policija i doktori sa specijalnim odelima uhapsili su putnika iz Gane na Glavnoj železničkoj stanici u Pragu. Čovek, za kojeg se sumnja da boluje od ebole, vlasti su umotale u crnu plastiku i odvele.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka