Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oteran sa svog ostrva: Japanski Robinzon Kruso vraćen u civilizaciju nakon 30 godina

Japanac Mafasumi Nagasaki (82) živeo je 30 godina jednom na pustom ostrvu svojom voljom, ali su ga u 82. godini vlasti prebacile u civilizaciju, jer su procenile da zbog slabog zdravlja više ne može sam da se brine o sebi.

  Izvor: Foto: YouTube Printscreen

Japanac Masafumi Nagasaki, 82-godišnjak kojeg su mediji prozvali "goli pustinjak", nakon skoro 30 godina prinuđen je da napusti ostrvo Sotobanari i vrati se u civilizaciju. 

On je od 1989. godine živeo na ovom izolovanom ostrvu blizu Okinave koje je doslovno bilo njegov dom. On je bio jedini stanovnik ostrva, a planirao je da tu i ostane do smrti.

Ipak, ta želja mu se neće ostvariti.

Mafasumi na ostrvu Sotobanari, kod Okinave, nije završio nesrećnim slučajem, posle brodoloma ili avionske nesreće, već je sam otišao na to mesto daleko od ljudi, u potrazi za samoćom i harmonijom sa prirodom.

Pogledajte i Robinzon sa Budelija: Upoznajte čoveka koji već 28 godina živi sam na ostrvu

Pre šest godina, neko ga je našao i o njemu je počelo da se priča, piše Korijere, a nedavno su lokalne vlasti odlučile da ga, uprkos njegovom protivljenju, premeste u obližnji grad.

"Rizikovao sam svoj život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim", rekao je Mafasumi svojim "spasiocima".

"Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovde imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovde, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne", kazao je ovaj japanski Robinzon Kruso kojem više neće biti dozvoljeno da se vrati u prirodu.

Od pustoša do tropskog raja: Indijac sam zasadio 550 hektara šume (VIDEO)

Sada se nalazi u Išigaki, oko 60 kilometara udaljenom gradu, u četiri zida jednog stana koji mu je dodelila japanska vlada.

Čim je napustio ostrvo, piše Korijere, razboleo se od jakog virusa gripa. Naime, on je razvio antitela neophodna da bi preživeo ujede raznih insekata na ostrvu i druge prirodne opasnosti, ali ne i za uobičajene bolesti u civilizaciji.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka