Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evolucija lepote u Indiji: Kako se menjalo poimanje lepote tokom proteklog veka

Pitanje lepote, koja oduvek intrigira mnoge umetnike i naučnike, relativno je. To potrvđuju i promene koje se u viđenju lepote u jednoj zemlji dogode za samo stotinu godina, a ovog puta vam predstavljamo kako se shvatanje lepote ...

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

Indija je multikulturalna zajednica koja je, u skladu s time, i sinteza različitih religija. Ovaj snimak prikazuje kakva je modna pravila u ovoj zemlji diktirao Bolivud u periodu od 1910. do 2010. godine.

Povezane vesti

Ono što je neosporno, na osnovu ovog snimka, jeste da se načini naglašavanja egzotične indijske lepote nisu drastično menjali.

Ukoliko nakon gledanja ovog snimka pomislite da je "tiki" (krug koji vernici u Indiji crtaju na čelu i drugim delovima lica) jedno od takvih modnih pravila, ne dajte se pravariti - boja "tikija" zavisi od toga kom se bogu vernice mole. Crveni "tiki" (tj. "bindi"), s druge strane, rezervisan je za udate žene.

Takođe, Indijke često oslikavaju kožu kanom, koja se zbog lekovitih svojstava smatrala svetom biljkom. Slike na telu predstavljaju prava umetnička dela, a svaki crtež i deo tela na kojem se nalazi ima posebnu simboliku.

Pitanje lepote, koja oduvek intrigira mnoge umetnike i naučnike, relativno je. To potrvđuju i promene koje se u viđenju lepote u jednoj zemlji dogode za samo stotinu godina, a ovog puta vam predstavljamo kako se shvatanje lepote menjalo u Indiji.
Izvor: YouTube

Možda će vas zanimati i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka