Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zanimljivosti

Dimljena tela iz Asekija (VIDEO)

Autor Milan Simonović
Autor Milan Simonović

Ukoliko ste videli ova crvena, ugljenisana tela koja vise sa litice u regionu Menjama na Papui Novoj Gvineji, verovatno ste pomislili da ste upravo zakoračili na mesto zločina. To međutim, nije slučaj. Grozne scene deo su jednog ...

 Izvor: Foto: Papua New Guinea Journal

Groteskna tela poznata su kao dimljena tela iz Asekija. Ona su namerno očuvana od strane lokalnog stanovništva, a potom obešena da vise sa litice.

Samo ratnici iz sela se dime i postaju čuvari. Samo sinovi ratnika mogu postati ratnici i tako dalje. Tela koja čuvaju grad izgledaju žestoko, kao što su tokom života bila.

Ponekad se tela skidaju sa litica radi održavanja proslava i drugih bitnih događaja. Drugim danima, ratnici čuvaju stražu i nadgledaju svoje najmilije. Veoma je teško razumeti ovaj čudan i zastrašujući običaj, posebno zato što smo navikli da svoj mrtve poštujemo na potpuno drugačiji način.

Ukoliko ste videli ova crvena, ugljenisana tela koja vise sa litice u regionu Menjama na Papui Novoj Gvineji, verovatno ste pomislili da ste upravo zakoračili na mesto zločina. To međutim, nije slučaj. Grozne scene deo su jednog veoma važnog rituala.
Izvor: YouTube

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka