Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putevima Nikole Tesle

Novi sajt posvećen industrijskom putu kulture u Srbiji…

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

U okviru projekta „Putevima Tesle kroz Srbiju“, publikovan je i sajt www.teslaways.rs, sa koga se mogu preuzeti specijalne, rukom izrađene mape u duhu vremena sa početka XX veka, istražiti Beograd iz Teslinog ugla, ili prošetati virutelnom rutom kroz Srbiju i stogodišnje hidroelektrane.

U vreme Dana evropske baštine, koji za temu imaju industrijsko nasleđe, ITAcademy, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i EPS predstavljaju prvi sajt jednog industrijskog puta kulture u Srbiji. Autor projekta je Manuela Graf, mape je izradio Aleksandar Stanojlović, a dizajn potpisuje Aleksandar Sretenović.

U svetu su sve popularnije industrijske kulturne rute i Evropska ruta industrijskog nasleđa trenutno predstavlja preko 1.000 lokaliteta u 43 zemlje i ima između dva i tri miliona posetilaca godišnje. Sajt www.teslaways.rs prvi je portal koji sveobuhvatno predstavlja industrijsko nasleđe Srbije. Osim toga što kroz priču i brojne fotografije najširoj javnosti približava kulturne i industrijske znamenitosti, sajt omogućava posetiocima da se, uz pomoć mapa, lakše upuste u istraživanje malo poznatih predela Srbije.

Istražite Puteve Nikole Tesle

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka