Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Laura i njena čarobna olovka", magična priča posvećena ugroženim vrstama

Knjiga "Laura i njena čarobna olovka", napisana je sa željom da se kroz svet mašte mladim čitaocima prense poruka kako smo svi podjednako važan deo prirode.

 laura i njena carobna olovka_korica_4.jpg Izvor: Promo

Laura i njena čarobna olovka je divna i magična priča autorke Natalije Draganović, posvećena ugroženim vrstama životinja. Natalija Draganović je rođena 1982. godine u Beogradu, a školovala se u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi, a master studije iz mirovnih i bezbedonosnih nauka završila u Rimu kao stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svoje prvo radno iskustvo započinje pri misiji Ujedinjenih Nacija i nastavlja svoja dalja radna iskustva u međunarodnoj zajednici. Ljubav prema pisanju gaji od najranijih dana. Veruje u moć edukacije i zalaže se za očuvanje životne sredine i svih živih bića, te spajajući ove dve njoj značajne teme, nastaje njena knjiga prvenac.

 image001.jpg Izvor: Promo

"Napisala sam je sa željom da kroz svet mašte prenesem poruku mladim čitaocima kako smo svi podjednako važan deo prirode i da moramo voditi računa jedni o drugima. Našoj planeti je više nego ikad pre potrebno da edukujemo mlade naraštaje o značaju ove teme, stoga knjiga ima osvrt i na ekologiju bez koje opstanak ugroženih životinja nije moguć. Glavna junakinja Laura i članovi njene porodice su veoma osvešćeni, oni žive brinući se o prirodi, pazeći na nju i sav živi svet", rekla nam je autorka.

Pet povezanih i uzbudljivih priča imaju mnogo zapleta i preokreta, koje će vam držati pažnju sve vreme i podstaći vašu decu da postavljaju pitanja o životinjama i van okvira knjige.

"Čitajući ove priče, upoznaćete se sa istinskim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju ugrožene vrste iz raznih krajeva sveta. Neustrašiva i radoznala, Laura pomoću čarobne olovke, zajedno sa ostalim junacima, povešće vas na nezaboravno putovanje, gde ćete sresti Rotšildovu žirafu, džinovsku pandu, orangutana sa ostrva Borneo, Magelanovog pingvina i azijskog slona. Da uživanje bude veće, na ovom putu pratiće vas fantastične ilustracije sa mnogo detalja i kolorita, koje su delo sjajnog Dušana Pavlića."

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka