Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba fotografija: "Covid - između javnog i privatnog"

Izložba izabranih će biti otvorena u ponedeljak, 10. maja, u 19 časova u prostoru UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

U cilju projekta promocije fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti, u okviru festivala Vizualizator, čiji je organizator Centar za razvoj fotografije a uz podršku časopisa National Geographic Srbija, sproveden je fotografski konkurs "Covid - između javnog i privatnog". Izložba izabranih radova sa konkursa biće otvorena u ponedeljak, 10. maja, u 19 časova u prostoru UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

Ove godine smo svedočili fizičkoj, društvenoj i kulturnoj izolaciji. Želimo da pokažemo kako se naše društvo ponašalo javno, a kako privatno. Samim tim, izložba je podeljena u dve kategorije koje na različit način prikazuju svakodnevni život u novim, nepredviđenim uslovima.

Kategorija JAVNO pokazuje kako je izgledao svakodnevni život i kako su se u njemu ponašali pojedinci, institucije i društvo u celini, a kategorija PRIVATNO ovekovečava lične priče autora o izolaciji ili samoizolaciji.
Festival fotografije VIZUALIZATOR  je dinamičan događaj međunarodnog karaktera, od velikog značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji i uspostavljanje interkulturnog dijaloga, budući da se među njegovim izlagačima nalaze imena svetski priznatih profesionalnih fotografa. Festival osmu godinu zaredom pokazuje bogatstvo i vitalnost istorijskog i savremenog fotografskog stvaralaštva. Tokom svog bogatog petnaestodnevnog programa, Festival predstavlja domete, kako svetske, tako i domaće fotografske scene.

Otvaranje izložbe biće održano uz primenu svih epidemioloških mera.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka