Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

National Geographic uz vas u izolaciji: Preporuke za uzbudljive i edukativne naučne emisije

National Geographic je uz vas tokom izolacije i vodi vas na uzbudljiva putovanja.

 Izvor: Foto: Kosmos

Kosmos: Mogući svetovi

Nedeljom u 22.00 / Nove epizode

U prostranstvu vremena i svemira, broj svetova koje treba istražiti i priča koje treba ispričati je beskonačan. Najbolji nastavak serijala "Kosmos" uzbudljivo je putovanje do izgubljenih svetova i svetova koje tek treba otkriti. Upoznaćete ljude čija je hrabrost ravna onim opisanim u mitologiji. Serijal će vas odvesti duboko u budućnost i kroz "prekrivač" stvarnosti. 

Povezane vesti

Author: Michael Haertlein Copyright: National Geographic Description: Dr. Jane Goodall walking along the beach of Lake Tanganyika. National Geographic's JANE GOODALL: THE HOPE picks up where JANE (2017) left off, following Jane Goodall through three generations of advocacy work as she meets with everyone from schoolchildren in Zanzibar to Prince Harry and spreads a message of hope in a time of immense environmental change. (National Geographic/Michael Haertlein)
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Džejn Gudal: Nada

22. aprila u 21.00 (Dan planete Zemlje) / Premijera 

"Džejn Gudal: Nada" nastavlja gde je film "Džejn" (2007) stao. Dr Džejn Gudal je stigla na konferenciju 1986. kao naučnik, a nakon što je saznala o pretnjama po šimpanze, napustila je konferenciju kao aktivistkinja za njihovu zaštitu. Film počinje prikazivanjem ove kritčne transformacije i prati Džejn kroz tri decenije zalaganja. Ona je znala da mora da preduzme korake kako bi zaštitila šimpanze i ostale životinje koje žive u divljini, poboljšala životne uslove šimpanzama u zatočeništvu i inspirisala mlađe generacije koje bi nastavile njen rad. U trenutku kada ekološka kriza može da deluje nepremostivo, Džejn je odlučna da dokaže da su rešenja nadohvat ruke. Naše kamere prate Džejn dok putuje tokom 300 dana u godini sastajući se sa svima, od školske dece u Zanzibaru do tehnoloških divova u Silikonskoj dolini i princa Harija. Džejn koristi mudrosti i humor da podeli poruke nade i dokaže da svaka osoba može da bude pokretač trajnih promena. Sa približavanjem 60. godišnjice njenog dolaska u Gombe, Džejn provodi vreme sa porodicom u Tanzaniji i vraća se u divljinu, usput razmišljajući o svim potezima koji se povlače da bi se zaštitila budućnost životinja i izgradila održiva budućnost za planetu Zemlju.

Povezane vesti

Created: 2019:12:13 15:08:37
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Mars: Jedan dan na Crvenoj planeti

11. aprila u 22:00 / Premijera 

Epsko putovanje koje će otkriti pravi Mars, onakav kakvog ga dosad niste videli. Koristeći podatke sa satelita u orbiti i robota na površini, serijal će prikazati tačan pregled Crvene planete i otkriti njene tajne. Tokom jednog dana na Marsu, od svitanja do sumraka, videćete ogromne vulkane, drevna jezera, ledene svetove i mesta pada svemirskih brodova. Istražite ljudsku opsesiju Marsom, pridružite se beskrajnoj potrazi za životom i tragajte za novim domom za čovečanstvo na površini Crvene planete.

Povezane vesti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka