Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekipa animiranog hita ANGRY BIRDS 2 zajedno sa UN-om u akciji sprečavanja klimatskih promena

Naše najdraže ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage sa Ujedinjenim nacijama u akciji ActNow – kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promena i koja poziva na sprečavanje istih.

  Izvor: Foto: promo

Ovo nije prva ovakva saradnja Angry Birds tima sa UN fondacijom. Još 2016. godine pokrenuli su uspešnu #AngryBirdsHappyPlanet saradnju koja se ove godine nastavlja.

U kampanji ActNow ptice su morale da se udruže sa svojim starim neprijateljima svinjama kako bi proširili svest o individualnim akcijama koje mogu da spreče klimatske promene. Tokom trajanja kampanje, ekipa Angry Birds Filma 2 zajedno sa glumcima iz originalne verzije filma edukovaće građane kako da u svakodnevnom životu malim koracima učine velike stvari za sprečavanje klimatskih promena i to koristeći ActNow Bot – novi inovativni UN-ov online alat za klimatske promene.

„Klimatske promene već danas utiču na naš svet bez obzira gde živimo“, rekao je Maher Naser iz odseka za globalne komunikacije UN-a. „Upravo se kroz klimatske akcije - izgrađene na saradnji unutar i između zajednica - možemo suočiti sa klimatskom krizom. Zahvalni smo Angry Birds timu što su ponovo doprineli ovakvoj akciji i pravi su primer kako svako može da doprinese cilju i da je svaka akcija važna."

Koristeći naprednu veštačku inteligenciju (AI), ActNow Bot potpuno je interaktivni chat bot koji se nalazi na UN-ovoj veb-stranici (un.org/ActNow) i koji se povezuje sa korisnicima i na taj način im predlaže svakodnevne akcije koje mogu da preduzmu, kako bi očuvali životnu okolinu. Rezultati svake završene akcije se sabiraju, kako bi se podstakli i drugi da se uključe u kampanju. Na taj način se šalje poruka svim svetskim liderima i korporacijama da građani žele da uspore klimatske promene. Sve pomenute akcije će biti predstavljene tokom klimatskog samita Ujedinjenih nacija u Njujorku u septembru 2019. godine.

Ljute ptice i svinje biće na raspolaganju korisnicima za prvo preuzimanje ActNow Bot-a na veb stranici od 23. do 30. septembra, podstičući korisnike na akciju svojim individualnim predlozima.

„Stvarno smo ponosni što Ujedinjene nacije i Angry birds nastavljaju da rade na klimatskim pitanjima zajedno kroz kampanju #AngryBirdsHappyPlanet“, rekao je producent filma Džon Koen. „Čak i naše voljene ptice i svinje ostavljaju svoje razlike po strani i udružuju se za ovaj veliki cilj. Svi moramo da udružimo snage, kako bismo pomogli u stvaranju lepšeg sveta i srećan sam što će Angry Birds imati priliku da pomognu i u širenju ove univerzalne poruke.“ Novi prijatelji, ptice i svinje, okupili su se u Ujedinjenim nacijama kako bi proslavili pokretanje ove kampanje. Sve detalje oko događaja i kako preuzeti aplikaciju potražite na UN-ovoj veb-stranici http://bit.ly/2LOQPC6 .

Angry Birds Film 2 na repertoar domaćih bioskopa stiže od 22. avgusta.

Naše najdraže ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage sa Ujedinjenim nacijama u akciji ActNow – kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promena i koja poziva na sprečavanje istih.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka