Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival fotografije VIZUALIZATOR 2018

Centar za razvoj fotografije organizuje jedinstveni događaj pod nazivom VIZUALIZATOR, zahvaljujući kojem će Beograd po šesti put biti prestonica kako domaće tako i svetske fotografske scene u periodu od 25. 11. 2018. do 10. 12. ...

 Izvor: Foto: promo

Otvaranje festival počinje 25. 11. 2018. u Ustanovi kulture Parobrod.Vizualizator preuzima odgovornost edukovanja publike o širem društvenom značaju i upotrebi fotografije kako bi ukazao da ona predstavlja rokenrol savremenog doba, izraz bunta, poseduje kapacitet za kritiku upućenu na aktuelne svetske probleme, kao i izuzetnu svtaralačku energiju. 

VIZUALIZATOR je festival fotografije koncipiran tako da na kreativan način kroz izložbe fotografija priznatih domaćih i svetskih autora, tribine koje pokrivaju aktuelne teme i interaktivne radionice za kustose, učenike, studente, fotografe omogući publici inovativne pristupe za upoznavanje sa najpoznatijim delima savremene fotografije. Detaljne informacije o programu festivala i mestima dešavanja možete pogledati na sajtu www.crf.rs i stranici Vizualizator na Fejsbuku.

Ove godine festival će predstaviti međunarodno priznate fotografe, koji će intrigantnim sadržajima svog stvaralaštva pokrenuti vašu maštu. Festival se otvara izložbom kontroverzne umetnice Diane Blok, koja iza sebe ima impresivnu i dinamičnu izlagačku karijeru u muzejima širom sveta. Umetnik Donald Weber predstaviće svoje stvaralaštvo koje se fokusira na efekte i posledice svetske moći. U sklopu festivala biće prikazana i izložba socijalno angažovanog magazina Grain, koji zadire u pitanja koja se tiču marginalizovanih i stigmatizovanih društvenih grupa. Studenti FDU iznenadiće vas svojom kreativnošću i talentom kroz pripremljenu izložbu pokretnih fotografija. Posebnu izložbu činiće fotografije godišnjeg konkursa za najbolju medijsku fotografiju Press Photo Serbia. Očekuju vas i tribine posvećene digitalizaciji, medijskoj pismenosti i angažovanoj fotografiji.

Ukoliko samo zagolicali Vašu maštu, nadamo se da ćete posetiti naš sajt www.crf.rs. i pridružiti  se zadatku istraživanja dometa fotografije i njenih čari.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka