Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren internacionalni foto-konkurs „Biodiverzitet“

U okviru organizacije predstojećeg III Svetskog Kongresa Biodiverziteta (26-29. septembar 2015. godine, Mokra Gora), Zavod za zaštitu prirode Srbije, pokrenuo je Internacionalni foto-konkurs „Biodiverzitet“, uz podršku društva National ...

 Izvor: Foto: promo

U periodu trajanja foto konkursa, od 15. septembra do 15. oktobra 2015 godine, pozivaju se fotografi iz celog sveta da ispričaju svoju foto priču o prirodi kroz četiri konkursne kategorije:

DIVLjI SVET - slike retkih i nesvakidašnjih momenata u biljnom i životinjskom svetu, koje kreativno ističu karakter i ponašanje određene vrste u njenom prirodnom staništu.

CRVENA LISTA – fotografije na kojima su ovekovečene neke od najređih vrsta današnjice, vrste i ekosistemi koji su po kategorizaciji Svetske unije za zaštitu prirode (IUCN) ranjive, ugrožene i/ili kritično ugrožene su cilj ove kategorije.

PEJZAŽI - prikazi od pustinja do tajgi na kojima se spoznaje lepota i kreativnost „Majke prirode“.

LjUDI – fotografije koje oslikavaju lepotu i raznolikost ljudske vrste, različite kulture, običaje i rase svih meridijana planete Zemlje.

Odluku o najuspešnijim i nagrađenm radovima doneće žiri sastavljen od stručnjaka i renomiranih svetskih fotografa društva National Geographic:

Tino Soriano – fotograf društva National Geographic)

Robin Moore – predstavnik National Geographic Creative

Igor Rill – urednik časopisa National Geographic Srbija

Nagrade za autore pobedničkih fotografija u sve četiri kategorije obezbedio je generalni sponzor Foto konkursa CANON, koji će dodeliti vrhunsku opremu ove renomirane kuće.

Fotografije moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Svaki kandidat može da pošalje do tri fotografije po temi, sa crno belim ili kolor fotografijama, isključivo u digitalnom obliku. Fotografije autori mogu dostaviti na tri načina: elektronskom poštom na [email protected], na CD-u, na adresu: Zavod za zaštitu prirode Srbija, Dr Ivana Ribara 91, 11 070 Beograd i putem lične dostava CD –a na adresu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Proglašenje pobednika i otvaranje izložbe najboljih 25 radova zakazano je za Dan otvaranja Svetskog Kongresa Biodiverziteta u galeriji Drvengrada na Mokroj Gori 26.oktobra.2015. godine.

Dodatne informacije o Internacionalnom foto konkursu „Bidiverzitet“ mogu se naći putem:

Kontakt osoba za više informacija je Milivoje Krvavac, urednik foto-konkursa „Biodiverzitet“ (066/381-862)

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka