Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će izgledati Prirodnjački centar u Svilajncu?

Krajem meseca, 29. juna, Svilajnac će dobiti Prirodnjački centar - spoj nauke, obrazovanja i turizma. Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope.

  Izvor: Foto: promo

Cilj je da Prirodnjački centar postane naučno jezgro regiona koje će okupljati naučnike i istraživače iz zemlje i sveta. Kroz zajedničke aktivnosti razmenjivaće znanja i iskustva i dolaziti do novih naučnih otkrića i rezultata iz oblasti prirodnjačkih nauka.

Prirodnjački centar Srbije Svilajnac izgrađen je na najfrekventnijem turističkom pravcu – na samo 6km od auto-puta. Njegova atraktivnost ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom.

NG na predstavljanju projekta:Šta nas sve čeka u Prirodnjačkom centru u Svilajncu?

Površina samog objekta je  3.000 m2, a podeljen je na dve etaže osnove 1.500 m2.  Veliki izložbeni prostor biće popunjen sa osam izložbi različitih tematika, na čijim postavkama rade stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na svim izložbama su radili stručnjaci najuglednijih naučnih institucija u zemlji - Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Objekat sadrži i najsavremeniji 3D bioskop sa 60 mesta za emitovanje različitih naučnih sadržaja i dokumentarnih filmova.

Osim izložbenog prostora u objektu se nalaze i specijalizovane učionice i laboratorije namenjene naučno-istraživačkom radu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka